Сега съм си купила "Воденицата", но понеже си чака реда в шкафа ще ви споделя как е станала след някой друга година [:]
Printable View
Сега съм си купила "Воденицата", но понеже си чака реда в шкафа ще ви споделя как е станала след някой друга година [:]
Здравейте! Аз си купих готов комлект от Милена стил и заплатих за скъпите конци Anchor и като отворих комлекта конците бяха с етикетите на евтините-Ariadna .Отидох в магазина и им казах за проблема и те веднага ми го смениха с нов комплект с Anchor!
Преди време се бях оплакала, че във Варна преди време, след дълго търсене, намерих Исус с трънения венец. Питах тогава продавачката в магазина под Червения площад какви са конците и дали може да отвори кутията, за да видя набора за гоблена. Тя ми отказа, защото кутийките, явно предвидливо, бяха опаковани в целофан.
Е, на това му викам аз мошеници!
Извинете, че се повтарям, но когато ви разказах за това, не подозирах, че съм запазила етикетчето от гоблена, който изхвърлих от яд, когато го отворих и видях, че има само един конец - тъмно кафяв, при това Ariadna.
Та въпросната фирма е Милена Стил.
Направили са този красив гоблен да се бродира само с един цвят, а там където косата на Исус е на по-тънки кичури, е дадено да се шие с контури само. Това е отвратително! :fight:
Поне да имате предвид когато заглеждате техни гоблени - все нещо не е наред, но аз тогава нямах тази информация...
Сега изчетох мненията за "Mилена стил" и ми сe исka дa споделя и моите впечатлиния.Нe съм oт най-нaпредналитe(имам 1 ушит и 1 дo половината) и сa нa "Mиленa стил".Предварителнo уточнявам,чe съм ги купила с eвтините kонци (Aриаднa),хайде първия беше самo 7 цвятa,нo втория-"Eсен в Рамазау" e над 30.Започнах гo с oгромнo желаниe,лишавах сe oт сън и почивкa,зa дa напреднa,така до половинатa го уших и тогавa ми попаднa вилеров kaталог:( този подбор нa цветоветe,koйтo сa направили oт "Mиленa стил" e нa светлинни години oт oригиналa! В сравнениe с вилероватa "Есен",моята e с kрещящи,прекалено ярки и натрапчиви цветовe-с eднa дума ГРОЗНО E! Може би,ako бях платила зa скъпитe koнци, щеше дa изглеждa пo-дoбрe,нe знам:( нo съм oтчаянa и нямам желаниe дa гo довършa:(
Elizamaria,много от цветовете на Ариадна нямат точно съвпадение с другите марки.И с мен се случи същото, когато видях готов ушит "Мадона с дете" на Мурильо/Вилеров/ и моя .На всичкото отгоре моя го бях шила с ДМС, с бод 1:1 ,пък и с 3 нишки.Ползвах схема публикувана в едно бълг. списание.
Разбирам те, elizamaria.
Първият ми гоблен беше на една варненска фирма комплектован с български конци. На картинката роклята на жената беше в лилаво, а на моя гоблен в кафяво. Но все пак го завърших /макар и след 10......години/, защото не си струваше да захвърля това, което бях вече ушила.
Момичета, не обвинявайте фирмите, когато гобленът не се получава добре. Не искам никого да защитавам, но когато се комплектова с един вид конци е много трудно да се намери точното съответствие на дадения номер от ДМС. Може би просто трябва преди да купим един гоблен, чрез форума да разберем кой вече го е шил /разбира се, на същата фирма/ и какъв е крайния резултат. Защото наистина може да има големи разочарования, но и много от разработките са сполучливи. Едни от последните ми ушити гоблени на "Милена стил" са "Пътят към църквата" и "Трявна" с конци "пъпетс" и получавам немалко хвалебствия за тях.
Получих в подарък "Воденицата на Буше" на Милена с конци Ариадна.Какво е вашето мнение?Ще излезе ли сполучлив с такиви конци?
svetta Чувала съм че тези конци били по-тънки от ДМСто,защо не си ги преобърнеш и да си го почнеш с ДМС,това е доста голям гоблен и аз ако бях на твое място,не бих рискувала с други конци.
Я някой който е шил с тях да сподели и той :)
Ще почакам,може да отговори някой,а и без това сега се мъча да шия другия,имам още време да реша с какво да започна воденицата.
ШИЙ СПОКОЙНО И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ! АЗ СЪМ УШИЛА ВЕЧЕ ДВА ГОБЛЕНА С КОНЦИ АРИАДНА И МИСЛЯ,ЧЕ СА МНОГО ДОБРИ.А В МОМЕНТА ШИЯ ПОЧАЕВСКАТА ИКОНА,СЪЩО ТАЗИ МАРКА КОНЦИ.
Благодаря ти vania.kaimska
На мен повечето ми гоблени са от списания и шити с ДМС.Напоследък плахо замествам ДМС с Ариадна /за фон/ и съм си доволна от резултата.А последния, които шия е една луда смесица от ДМС, Котва и Ариадна.
Момичета, ако трябва да съм напълно искренна - до сега не съм използвала конци Ариадна. Преди няколко дни видях ушит гоблена "Трявна" на Милена Стил с тези конци - е........честно казано не ми хареса. Няма го онзи блясък и наситеност на тоновете като на DMC и Anchor. Но това е лично мое мнение.
имам няколко ушити гоблена на милена стил, можете да ги видите в тема и аз искам да се похваля във форума http://www.goblenite.com/forum/showthread.php?t=2023
бях много доволна от комплектовката докато работиха с конци пъпетс, откакто смениха конците с ариадна обаче нещата не стоят така.
можете и сами да видите, че небето на сезони лято и зима не са добре съчетани, на зимата изобщо не личи че цветовете са два, а на лятото комбинацията е такава, че мисля да разшия всичко и да го направя нанаово, същото е положението със зелените и кафяво-бежовите цветове на лятото.
не налагам мнението си, но ще е загуба на време и нерви да ушие нещо, а после да се разшива и да се търсят по-добри комбинации
весели празници
За нищо на света няма да повторя грешката да си купя техен гоблен комплектован с Ариадна!:cry:
Ядосана ,разочарована и отчаяна съм от това което се получава от моята "Ковачница"-на нищо не прилича:( А съм ушила доста и не знам кой път да хващам?Ами то на Казанлък с български конци да бях я взела-по-хубава щеше да стане!Толкова съм им бясна,че ще го доушия и ще го подаря на уважаемата г-жа Нецова или както там и беше името!
Като няма толкова богата палитра в Ариадна-да не комплектоват големи гоблени да лъжат хората и да се подиграват с труда им:mad: :mad: :mad:
Моля за извинение за лошата снимка!Не прилича на нито един от гоблените на които съм се възхищавала на живо или във форума и заради които се запалих да го ушия!
:kissyou: Здравейте! Току що се регистрирах за първи път. Никога не съм мислила, че ще започна да шия гоблени. Но преди 2 години видях "Йерусалимската икона" на Милена Стил, ушит от една приятелка. Страшно се запалих и го купих, макар, че продавачката ме предупреди, че не е подходящ за начинаещи. Толкова ми хареса, че се зарекох непременно да го ушия. Беше с конците Puppets. Схемата е много ясна, но през цялото време усещах, че с цветовете нещо не е наред. Довърших го с голямо желание. Обичам крайния резултат, но като цяло не се получи този ефект, който очаквах. Единият цвят, който трябваше да изглежда златист, е направо зелен. Пазя схемата и ако реша да го ушия отново за някоя приятелка непременно ще сменя някои цветове. Но това не е нищо. Моя приятелка се запали покрай мен и купи същия гоблен на същата фирма, но след една година. И двете сме потресени. Комплектовката е с друга марка конци и цветовете нямат нищо общо нито с моите, нито с изображението на картинката, нито с моделите, които сме виждали в Интернет. Вече шия само по схеми от сп. Гоблени и комплектовам с конци ДМЦ.
момичета, а някоя от вас теглила ли си е от безплатните схеми който ги предлагат фирмите (някой от тях доста известни) . :idea: кажете някакви отзиви и къде има религиозни гоблени (т.е. схеми) за теглене.
:confused: дали ще излезе по евтино така ?
А изобщо по-евтино ли излиза да си комплектоваш сам гоблен? Питам, защото до сега не съм го правила,но след голямото разочарование от "Милена стил",възнамерявам занапред да си събирам схемите, конците и панамата сама.Моля,който има опит,да сподели :!:
Вчера влязох в един магазин да си купя конци и видях ушит гоблена " Коне на водопой", комплектован от Милена стил.Повярвайте по-грозно нещо досега не бях срещала.Тази доста известна фирма просто е обезобразила иначе толкова хубав гоблен.Аз лично не съм шила нищо от тях,но като видях това и занапред няма да си купя.
Аз още не мога да се примиря с моята "Есен в Рамазау" на Милена стил, не зная кога ще събера желание и кураж да я довърша,то е нещо много,ама много грозно:cry: Съжалявам,че нямам необходимите технически познания, за да кача снимка с ушитото в потвърждение на думите си.На това аз му казвам "Труд на вятъра":(
Момичета като чета тези редове направо се плаша.Преди време си купих на Милена-стил - Мадоната с гроздето.Започвам да се замислям сериозно дали да я започвам.
adi, щом си я купила Мадоната с гроздето значи си я харесала.Ако някой е шил тази комплектовка на тази фирма дано си каже мнението.
се изчерпва със "Щастливи коне" и злополучната "Есен в Рамазау", не си падам по религиозната тематика и не мога да дам мнение.Предполагам,че има значение и с кой вид конци е комплектовката,моята Есен е с Ariadna и резултата е на лице,вероятно Anchor са по-качествени и с по-богата палитра,но всичко зависи от цветоусещането на човека,който прави подбора на комплекта.
Ох, напоследък май цветоусещането на "дизайнерите", айде по-точно да кажем комплектовчиците на Милен стил май нещо се е повредило.:D Пък и като гледам не само то е повредено- тази чорвала "Първа пролет" от последния им брой направо ми уплаши племенницата.:cry: Та се наложи с продавачката на будката за вестници да обясняваме, че е цветна карикатура, а не гоблен. Ама и още обяснения давахме - като е карикарура защо не е смешна, а е грозна. Айде сега де..........
Четох доста от мненията тук и бих искала да споделя и моето скромно. Наистина е много важно да се уверите мили момичета, че комплектовката е оригинална. Защото ментетата са страшно много. Относно Милена стил искам да споделя следното:
Ших "Благословение" и при третата схема ми се оказа, че има липсваща част. Наложи се доста да разпарям, когато разбрах това, затова им написах едно писмо, в което върнах сгрешените схеми и написах, че по разбираеми причини някои от конците няма да ми стигнат. Добавих и знаците на конците. Хората много бързо ми отговориха, като ми пратиха верни схеми и толкова конци, че и майка ми си го уши още веднъж. Стават грешки и аз съм много доволна от бързия им отговор. Така се печелят клиенти. Не искам да ги хваля излишно, но мисля че трябва да споделяме не само разочарованията си, а и хубавите неща.
вярно е, че някои от публикуваните модели в списанието на милена стил не са хубави. Много от тях нямат никакъв стил, но има много полезни неща. Ето например послесдния курс по плетене на една кука. Аз лично се уча от там. В България няма друго такова издание, където да са съчетани така нещата.Освен това списанието е с много добро качество. Няма да бъде зле да излизат и други подобни списания. Нормално да си правят реклама хората. Аз нямам от къде другаде да уча.
Оле ле, днес си купих "Коне на реката" на Милена стил и като прочетох написаното тук ми се изправи косата :( ! Дано всичко да е наред с конците!:confused:
Може и да се окаже сполучлива,с какви конци е? Никога не си купувайте обаче "Есен в Рамазау" с конци Ариадна, това е гавра с иначе прекрасния гоблен,а за мен е най-безмислено положения труд през живота ми
Здравейте на всички .Относно Милена стил съм видяла ушити 2 техни гоблена,Коне в реката и Пътят към църквата и ми харесаха страшно много.Даже мислех да си взема тяхна комплектовка но сега не съм толкова сигурна .Вмомента шия Мадоната на Мурильо като схемата я свалих от нета а конците ми са ДМЦ.Моля ако някой е шил по тази схема нека да каже ако има някакъв проблем.Ще съм благодарна :kissyou: :confused:
В комлекта "Пролет в селото" - с конци Анхор имаше конци с лентички Ариадна - даже не им бяха ги махнали , както на останалите чилета. Защо
ли платих по-скъп комлект, като така или иначе ми дадоха каквото си искат?
Elizamaria, сега да взема да наредя до твоята, извини ме ама ужасна" Есен в Рамзау" моята грозна "Ковачница" за да знаят хората какво да не си купуват:mad:
Още не мога да я преживея и може би никога няма да я завърша.Решила съм да я събера с DMC.:confused:
http://www.goblenite.org/attachment....1&d=1168343670
Милена-стил са ИЗМАМНИЦИ. Ако искате качествени комплектовки купуваите от АДИ, въпреки че напосвледък дават по малко от необходимите за шиене конци, но
това може да се преглътне.
имам 5 ушити гоблена на милена стил и съм доволна.но те са комплектовка с пъпетс. откакто комплектоват с арииадна не ги купувам защото продавачката каза че цветовата гама е по-бедна.на всички схеми имаше червен печат-а на конците си имаше етикет на пъпетс.сега съм си купила Алегория на фирма Ади с дмс -картинката е доста различна като цветова гама от това което се получава в действителност.схемата е много по кофти от тези на милена стил:confused:
В момента шия на Милена Стил комплектовка...с Пъпец конци...ненавиждам ги ! Схемите и панамата и опътването са без грешка, но тези конци... то не може да се шие спокойно с тях :confused:
:-| В момента шия Исус чука на вратата на Милена стил.Харесва ми.Цветовете са малко ярки ,но като общо се получава доста добре.Конците са ариадна.Шия бод 1:2 с три ката конец,не се късат ,имат блясък.Недостатък е ,че се усукват,но все още не съм опитала с омекотител.:kissyou:
Аз съм шила малко гоблени на Милена стил, но моя приятелка уши около 6-7 гоблена от фирмата. И двете сме много доволни от получилото се. Друга позната пък шие по схемите им от списанията и си събира конците. Много сполучливи се оказаха един голям есенен пейзаж и една пролет.Сега пак шие техен гоблен.
Ушила съм три гоблена на Милена-стил и съм доволна. Получиха се сполучливи, схемите им съм много удобни за разчитане и конците винаги са ми оставали - и то по доста. Една приятелка ши Майчина усмивка и подари схемата с остатъка от конците на нейна приятелка и тя да го ушие. Може да има и по-добри фирми и Милена-стил да имат косури, но те не са в количеството на конците. Аз лично ги предпочитам заради цената, защото не мога да си позволя 100 лева за гоблен с ДМС. Истина е, че ако са оригинална комплектовка, а не менте, имат червен печат на схемите и на панамата. Сега шия друг техен гоблен с конци Ариадна и освен етикета си стоят и номерата на конците.