Показване на 1 до 15 от 15
  1. #1

    Подразбиране Цената на Мълчанието

    Момичета и момчета, има нещо, което много отдавна искам да споделя, но все нещо не достигаше да го направя, но сега искам да чуя мнетието ви.
    От години има практика в нашия форум, някои от членовете само да консумират. Какво имам предвид-ами това, че някои хора са тук само за да искат схеми или да питат, ако нещо не им е ясно. През останалото време мълчат, явно са много заети. Специално погледнах един профил - 14 мнения само за искане на схеми. Преди няколко дни същия този профил ме помоли за услуга-отне ми точно 50 мин. за да изпълня молбата, да преведа, да сравня, да преценя и да реша. Изпратих отговора и пълно мълчание, няма време дори едно "Благодаря" да напише. Съгласна съм, че не всички хора обичат да пишат коментари, но не трябва ли поне малко уважение да проявяваме към хората отделили от времето си за нас. Аз ли съм прекалено претенциозна или някои хора тук са прекалено.........................Взех решение- никого повече няма да си губя времето за хора, които само искат и никога нищо не дават. Прекрасна вечер желая на всички!!!

  2. #2

    Подразбиране

    Отдавна съм направила това.Който не ми е казал "Благодаря" за това, че съм отделила от времето си да му направя услуга е минал в така наречения "черен списък".Повече не може да се надява на помощ от моя страна.Може и да съм крайна, но така съм решила.
    ------------------------------------------------------
    swetla_wp@abv.bg
    http://swetlapetrowa.snimka.bg/tapes...20586.24997050

  3. #3

    Подразбиране

    Много интересна тема.Чета,разглеждам гоблени,мнения,заявки за схеми...някой пита,търси по няколко пъти,настоява...чудя се колко живота трябва да има човек за да избродира всичко онова,което му харесва,защо го търси,кога ще го бродира,трябва ли му...не е ясно.Питам се,дали си дава сметка човек колко време отнема да се намери схемата в списание или в архива да се сканира,да се изпрати,а някои хора като мен,които не са на "ти" чак толкова с компютъра за да се изпрати някоя схема.Първо трябва да имаш желание,после време и умения за тази работа...пък и след това едно макар и виртуално благодаря да не кажеш...Затова избягвам да искам схеми,моите реално натрупани и виртуално такива ми стигат за дъъъълго време напред,дори се съмнявам,че ще мога да ги избродирам!Иначе много ми харесват някои гоблени,ама много,много,но...не можеш да имаш всичко на този свят!

  4. #4

    Подразбиране

    Аз също вече се дистанцирам.Не струва кой знае колко да натиснеш бутончето отговори и да напишеш БЛАГОДАРЯ на човека изпратил ти искана схема.Също не съм много на ти с компа, но поне някои схеми ,които имам в него мога да изпратя.Правила съм го ,но вече май ще се замислям,още повече когато получавам на лични.Подкрепям ви ,момичета в разсъжденията.

  5. #5

    Подразбиране

    Истина е, че последните години има все повече консуматори и ............. не забелязвате ли, че една огромна част от старите потребители даже не влизат. Хора които всеки ден бяха във форума, сега ги няма по една или друга причина........... И аз рядко влизам и качвам само ако искането е от редовен потребител и ако не са ме изпреварили............

  6. #6

    Подразбиране Цената на мълчаниета

    Цитат Първоначално написано от did_tag Виж мнение
    Истина е, че последните години има все повече консуматори и ............. не забелязвате ли, че една огромна част от старите потребители даже не влизат. Хора които всеки ден бяха във форума, сега ги няма по една или друга причина........... И аз рядко влизам и качвам само ако искането е от редовен потребител и ако не са ме изпреварили............
    Знаете ли, засегнахте твърде болезнен за мене въпрос от чисто житейска гледна точка. Органично не понасям неблагодарни хора и на бюрото ми е изрезка от в-к "България днес" - вече е доста избеляла, но е непрекъснато пред очите ми - " Ако направиш добро на нищожен човек, то пропада напразно" - Плавт. Древна Гърция! От кога са го казали хората, явно неслучайно. Има люде, които страдат от сериозна амнезия - те не помнят направеното им добро, ама голямо добро ви казвам - водя разказа от първо лице,ед. число. Въпросът "Ама кога е било това?", когато си му спасил кожата, по-точно работното място, направо ме беше сащисал преди време. Затова напълно разбирам и подкрепям тези, които вече не желаят да отделят времето си за тези, които не могат да напишат едно "Благодаря!"
    Като финал - още веднъж благодаря на всички, които са ми пращали схеми! Получила съм радост и удоволствие.
    Извинете ме, ако съм досадила някому.

  7. #7

    Подразбиране

    А има ли начин да разбереш,дали помолилите за схема ще благодарят ,преди да си изпратил?!Вярно е,че ние ,по-скоро включилите се във форума искаме да имаме всичко което ни "заплени",макар да осъзнаваме ,че едва ли ще ушием всяка поискана схема!А дали и Вие не сте били като нас преди време?!Аз искрено се надявам да останем все така отзивчиви да изпращаме безкористно и благодарни да получаваме желаните схеми!

  8. #8

    Подразбиране

    Цитат Първоначално написано от Yanka2013 Виж мнение
    А дали и Вие не сте били като нас преди време?!Аз искрено се надявам да останем все така отзивчиви да изпращаме безкористно и благодарни да получаваме желаните схеми!
    Aз с ръка на сърцето си признавам че съм била такава ,но не ми е коствало нищо да напиша едно благодаря.
    Според мен е въпрос на възпитание да благодариш на този който е откликнал на молбата за дадена схема...
    Някак си ...да си любезен когато търсиш помощ и после да "забравиш" да благодариш е меко казано добър повод да си отрежеш пътищата втори път някой да ти помогне...

  9. #9

    Подразбиране

    Цитат Първоначално написано от abi1004 Виж мнение
    Aз с ръка на сърцето си признавам че съм била такава ,но не ми е коствало нищо да напиша едно благодаря.
    Според мен е въпрос на възпитание да благодариш на този който е откликнал на молбата за дадена схема...
    Някак си ...да си любезен когато търсиш помощ и после да "забравиш" да благодариш е меко казано добър повод да си отрежеш пътищата втори път някой да ти помогне...
    Точно това имах предвид, когато изказах мнението си - казано е абсолютно на място,браво,Abi .Въпросът не е дали искаме схеми - форумът е и за това, аз ще продължавам да моля и се надявам пак да получавам неща, които са ме запленили. При всички случаи според мене е редно да отбележим добрия жест, направен ни от съфорумките!

  10. #10

    Подразбиране

    От една страна погледнато, нормално е новите във форума да искат непрекъснато схеми - то си е като някаква болест, която трябва да преболедуваш. И аз бях така преди време, само исках, исках, до посред нощ съм стояла на компютъра да свалям схеми. Но осъзнах, че не мога да ушия всички красоти и се кротнах. Сега търся само ако нещо много ми хареса и твърдо съм решила да го ушия, но в повечето случаи помагам на търсещите със схеми, които имам. Обаче знаете ли, напоследък ми направи много грозно впечатление, че много от търсените и получени схеми тук или в гобленарските фейсбук групи се предлагат в Продавалник срещу заплащане. Значи какво излиза - някой е решил да препечели от нашето благоразположение. Ето затова вече не давам на кой да е, ако ще да ми се сърдят!

  11. #11

    Подразбиране

    Добре,че нямам навика да трупам схеми,защото знам,че още няколко живота да живея пак няма да ми стигне времето да избродирам всичко,което ми харесва...Толкова красиви неща показвате,но само им се радвам,а си довършвам вече започнатите гоблени...

  12. #12

    Подразбиране

    Колкото и да си зает, едно благодаря трябва да кажеш на човека, който си е загубил времето да ти направи услуга. Това е най-малкото липса на възпитание, но това е друга тема. Всеки месец се търсят почти едни и същи схеми. Всички сме свидетели щом един поиска и няколко/поне/ човека се юрват и те да искат. Затова престанах да влизам в тази тема. Когато съм имала възможност съм помагала, но в последните месеци ми искаха схеми на гоблените, които шиех в момента и тъй като нямам скенер как да помогна...И когато написах това две дами едва ли не ме задължиха да ида в града да ги сканирам, колко лесно било...Тази наглост ме подразни много. И друг път съм писала за дамите в един руски форум, които преди 2-3 години решиха да не публикуват там схеми. Само процеси и готови неща, трансформираха някои неща. Готовите гоблени ги публикуваха освен в личните си теми и в теми по производители и сложиха описания на панами, конци, използвани бодове , впечатления от схемата и степен на трудност. Скоро не съм влизала там поради липса на време , но нищо не им става от това, че не предоставят схемите.Шият си и се кефят... Май не сме дорасли до такива отношения. А пък въобще не искам да коментирам всякакви индивиди, които искат да печелят на гърба на наивните, било за схеми или за другите неща, които предлагат .

  13. #13

    Подразбиране

    абсолютно сте прави

    Скоро бях писала по тоя въпрос, но какво да се прави ...

    за момент ми става неприятно...но после забравям, увличам се и се радвам ако мога да помогна..

    имам толкова много схеми, които никога няма да ушия, .. и продължавам да събирам...и да раздавам ....

  14. #14

    Подразбиране

    Здравейте,
    Четейки това се чувствам много виновна, че досега съм предимно консуматор в този форум, но не е било с лоша умисъл и много моля да ме извините ако някого съм засегнала неволно. За оказана помощ винаги съм благодарила, но досега само веднъж съм помагала аз със схема и то не защото нямам желание, а обикновено някой ме е изпреварил. А и все още не разполагам с кой знае колко схеми. Но по- големия проблем е че през малкото свободно време с което разполагам се разкъсвам между желанието да шия гоблен и да чета във форума. И съответно не успявам да следя търсенето. Споделям това, защото може би е проблем за много от нас и може би трябва да потърсим друг вариант за споделяне на схеми. Когато търся нещо отделям мнооого време да чета и стари търсения, за да не се повтарям. Та може би ако има вариант да качваме някъде схемите или да поддържаме нещо като каталог със снимки кой с какво разполага и който търси да си ги намира там. Не знам дали това е възможно, извинете ме ако не е , но не съм много запозната. А за тези, които злоупотребяват, те вероятно ще го правят във всички случаи когато могат.

  15. #15

    Подразбиране

    Реклама:
    В тамата "Безплатни теми" има много подтеми и във всяка една момичетата показват картинки на гоблени по дадената тема. По принцип всеки, показващ картинка има и схемата на гоблена, така че когато търся схема, първо се обръщам към този който има схемата и ако нямам отговор я пускам за търсене в Заявки.

Правила за писане

  • Не може да отваряте теми
  • Не може да публикувате отговори
  • Не може да прикачате файлове
  • Не може да променяте мненията си
  •