Страница 1 от 6 123 ... ПоследенПоследен
Показване на 1 до 15 от 82
 1. #1

  Post Шиете ли по празниците?

  Интересувам си шиете ли по празниците- напр. Васильовден, Ивановден и т.н. Обикновенно за мен това са дните в които имам повече време и често се изкушавам да грабна иглата. Според вас това дали е голям грях??? Важно за мен е да знам и вашето мнение по този въпрос.

 2. #2

  Подразбиране

  От баба ми съм чула,че всичко,което не се носи на гръб може да се работи,т. ако си решила да си изплетеш блузка не бива.А да се плете на една игла можело.
  За шиенето-аз шия вечер след 18часа

 3. #3

  Подразбиране

  Аз спазвам всички празници, в това число влизат и неделите.Щом има червено кръстче срещу деня в църковното календарче не шия.А това е вярно, че по празници имаме най-много време.Всичко това обаче е въпрос на убеждение, вяра и т.н.

 4. #4

  Подразбиране

  Благодаря ви за мненията момичета;
  Аз не съм от най- вярващите, но за себе си смятам, че е по- важно е не да минеш през църква и да се отчетеш със запалена свещ, а да вършиш в ежедневието си добри дела. Не крада, не убивам и смятам ,че не върша лоши неща. Работя хуманна професия, в която ежедневно помагам на хората да възстановяват здравето си и съм усмихната и любезна с тях. Когато не мога да им помогна физически ,им помагам душевно- с повече усмивки и разговори. Затова смятам , че не е грях в празник да творя красота/ гоблените/ и това да се зареждам с положителна енергия. Ако това е грях??
  Вие каво мислите по въпроса???

 5. #5

  Подразбиране

  Аз не се съобразявам много-много с такива правила. Единствено може би на Коледа и Великден не шия, но май повече заради това, че се ходи на гости и се посрещат гости и не остава време. А и повечето от нас работят и единствените възможности да отделим време на хобито си са точно празниците и почивните дни. Пък и едва ли точно бродирането ще ни направи повече или по-малко грешни.

 6. #6

  Подразбиране

  Pepina ме изпревари с отговора. Точно така е. Трябва да сме чисти в душите си, а не в делата.
  Мое мнение, но мисля, че тези забрани са били просто начин едно време хората да си осигурят време за почивка. Лятото, когато се работи на полето май няма много-много празници.

 7. #7

  Подразбиране

  Аз също смятам че бродирането не е грях ,та нали така си доставяме удоволствие .Мине ли 12:00 хващам иглата ,а и до тогава така или иначе не мога да седна. На черква ходя рядко ,но не смятам че съм по грeшна от редовно посещаващите.

 8. #8

  Подразбиране

  Съгласна съм с вас,момичета. Аз не шия на големи празници или вечерта срещу празника.Например Великден,Коледа,Богородица и още някой по забележителни. Не мисля ,че е грях ,защото не правя нещо лошо.А що се касае до неделята , то друго време не ми остава на мен,пък сигурно и на повечето от нас. Но това е въпрос на лична преценка.

 9. #9

  Подразбиране

  Шия и още как.Ако трябва да стоя в къщи и нямам друго занимание/домакинско/ как мислите ще издържа пред телевизора например?!Не мога да стоя и нищо да не правя!Започват да ми пречат ръцете.Що се отнася за вярата-Вярвам в Господ и се надявам шиенето да е най-големия ми грях.Не искам pepina да я повтарям-написала го е ясно и кратко.Абсолютно съм съгласна.

 10. #10

  Подразбиране

  ежедневието ми е толкова напрегнато - работа, домакинство, ученик в малките класове, че ако не са тези почивни и празнични дни нищо няма да ушия. Чакам ги с нетърпение именно заради това - да мога да се отдам на хобито си. Учила съм малко богословие и да ви кажа по-голямо значение има какви сме всеки ден и какво си мислим, а не какво работим.

 11. #11

  Подразбиране

  Бях писала подобна тема

  http://www.goblenite.org/showthread.php?t=3655

  Сега отново твърдя,че не е грешно да се бродира,защото това за нас не е работа, то е хоби и почивка..
  Това да са ни греховете момичета...

 12. #12

  Подразбиране

  Цитат Първоначално написано от leti_at Виж мнение
  Бях писала подобна тема

  http://www.goblenite.org/showthread.php?t=3655

  Сега отново твърдя,че не е грешно да се бродира,защото това за нас не е работа, то е хоби и почивка..
  Това да са ни греховете момичета...
  Извинявам се ако съм повторила тема ,която сте дискутирали и преди, но аз съм във форума от около 50 дни и не съм имала възможност да го " обходя" целия. Та той е доста големичък
  Успокоихте ме , че аз не съм единствената ,която шия по празници.
  Пожелавам на всички това да е най- големия ни "грях"!!!

 13. #13

  Подразбиране


  ...няма проблем за темата...
  Приятно шиене на всички..

 14. #14

  Подразбиране

  Здравейте и от мен, аз по принцип не шия на големи празници, но съм чувала, че след 16:00 часа може, а и на мен ми остава повечко време за шиене вечер.

 15. #15

  Подразбиране

  Реклама:
  Шия си по празници Малко ми е гузно,защото баба все ми казваше ,че не трябва да се работи ама какво да правя като ми се шие

Страница 1 от 6 123 ... ПоследенПоследен

Правила за писане

 • Не може да отваряте теми
 • Не може да публикувате отговори
 • Не може да прикачате файлове
 • Не може да променяте мненията си
 •