Показване на 1 до 3 от 3
  1. #1

    Подразбиране Балерина 34749

    Наскоро с ваша помощ намерих схемата на балерината на Ланарте 34749.Имам няколко въпроса.1:Задължително ли е да се шие с кръстат бод;2:В легендата е указано ,че се шие с различна дебелина конец-една шеста и две шести.Не ми е ясно-досега като съм шила,взимам една нишка ,която обаче при шиене е двойна.Това една шеста ли е или две шести?3:В схемата,която имам,квадратчетата са разделени по 5 символа,не като досегашните ми по 10. Много съм объркана,мооооля помогнете!

  2. #2

    Подразбиране

    Ланарте са с кръстче.Ако има детайл е указано как се шие ,по принцип- гоблен бод. Една шеста е един конец,а две шести е двоен конец(мулинето нали има шест катчета)Успех !

  3. #3

    Подразбиране

    Реклама:
    Не съм шила този гоблен, но пък имам опит с други гоблени на същата фирма и съветът ми е да спазвате точно указанията и да шиете с кръстат бод. Що се отнася до конците, когато е указано да се шие с две шести, това означава двоен конец. Независимо дали конецът ви е единичен, щом го прегъвате на две, значи шиете с двоен конец. А една шеста означава да се шие с единичен конец. Така с различните видове конци се постига оптически приближаване или отдалечаване на отделни детайли, като обикновено с единичен конец се шие фонът. Ако ви е трудно с това разделение на квадратчетата през пет знака, можете да си разделите сама схемата през десет знака. Дано съм била полезна с тези съвети.

Правила за писане

  • Не може да отваряте теми
  • Не може да публикувате отговори
  • Не може да прикачате файлове
  • Не може да променяте мненията си
  •