Пътувания,екскурзии,места за туризъм

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
После продължихме през шипченския проход и колкото по-на високо се изкачвахме толкова по-тъмно ставаше.Почти до върха вече потънахме в гъста мъгла.От там на подскоци :D изкачихме оставащите стълби до Храм-паметника.Не беше хладно,ми направо си беше студено.Мога да ви кажа ,че горе на върха всичко беше потънало в гъста мъгла и духаше много силен вятър.За тази метеорологична обстановка не бяхме подготвени .С две думи се държахме за ръце, за да не ни отвее :D на някъде силния вятър. Отгоре по принцип се разкрива невероятна панорама.Вътре, докато се изкачвахме ,през цялото време се чуваше свистенето на вятъра от вън . Поради мъглата снимки няма :(
След като се поразхладихме :D си пуснахме парното в колата ,за да се постоплим.Продължихме по северния склон.Крайната ни цел беше Дряновския манастир и пещерата" Бачо Киро".Приказно място!

Завиждам ти за чудесната екскурзия!!!

А между другото, страхотен екскурзовод си!!!

Благодаря blue_bouble!Имам още доста да разказвам в снимки .
Очаквайте следващия маршрут" Съева дупка"
Само да ми остане време и дано не отегчавам някого ,рзбира се !

000871323-big.jpg

Това което ви показвам е на 5 км.от Смолян в посока Пампорово :!: :!: :!: Дървената къщичка ми е наследство от майками,смятам като"забогатея"на нейно място да построя 5 звезден хотел :D :D :D :D

:hello:
Много е красиво :!:
И с тази красота си достатъчно богата :!:

qni каза:
...после към пещерата

Завиждам ти qni, на хубавата разходка :!: Миналата пролет и аз с ученици бях на пленер до Дряновския манастир,в хотел "Дряново" :!: Наистина приказно място-реката,манастира,пещерата :!: :wink:

Аз съм от Дряново макар и да не живея сега там и много се зарадвах на хубавите снимки които е качила Яни от Дряновския манастир.
Момичета, снимките които сте качили,са разкошни и с голям интерес разгледах всички, също и съпругът ми.
Аз съм качила снимки от някои от местата на които сме ходили със семейството ми през последните две години в снимка.бг. Давам линка на Албания, а отдолу на страницата има и останалите албуми. Дано са ви интересни.

atinqnka много се радвам ,че си пуснала тези снимки ...невероятна красота и незабравими спомени са предполагам за вас,тези пътувания .С най-голям интерес разгледап местата ,които сте посетили.Няколко пъти прегледах албума "Три дни в Ст. планина "Каним се да покорим вр. Ботев и за това всичко свързано с изкачването му ме интересува живо.
Благодаря ти за споделените албуми и снимки :yes:

В албумите на atinqnka забелязах снимки на Троянския манастир.Това беше предишния ни маршрут .Тогава крайната цел беше пещерата "Съева дупка"Този път атакувахме Ст.планина през прохода Троян-Кърнаре.Като за първи път имаше много ахкания :shock: :D около невероятните панорамни гледки .

...въпреки постоянните завои ,всеки надигаше глава, за да зърне някоя красив пейзаж ,докато пътувахме нагоре към върха...ето го и Беклемето ...

...излишно е да казвам, че тук съпругът ми удари спирачки ,за да се поразтъпчем и насладим на планината...беше Еньовден...наоколо имаше билкари излезли да си наберат билки както повелява традицията...Ние се впечатлихме повече от поляните с малки червени горски ягоди и доста се увлякохме в брането им :D :D

Назад