За любителите на HAED-Етапи

Тъй като повечето от гоблените им са с много цветове, аз също купувам по чиле от цвят, като предварително си ги разделям на 3-4 партиди (за 3-4 месеца), за да не ги усетя чак толкова финансово.
А относно броя на чилетата - в повечето от схемите е указан на отделни страници след знаковото означение на конците. Ако в някоя схема липсва, то може да се провери в официалния им сайт - там към почти всяка схема имаш възможност да провериш цветовото разпределение. Като кликнеш върху картинката се отваря нова страница и малко под картинката се намира Floss usage chart (но не на всички схеми). Там е указано от кой номер конец колко бода има и съответно колко метра конец отива.
Дано съм ти била полезна:kissyou:

За конци от България е ОК да се докопуват, но ако трябва да се поръчват от Интернет конци Крейник по-добре ще е да е наведнъж.

Крейника е с по - голяма дължина 11м, 50м. и според мен няма от какво да се притесняваш, ако директно си поръчаш по - дълги макарички :)

eto i o6te edin etap na kralicata na peperodite dano da vi xaresa :gipsy:
Супер!!!!
Искам да кажа за металика. Съвет от С.Иванова/дизайнер На Солария/. Бродирах нейната икона ,имаше три вида металика. Прекарвах конеца през сух сапун.Много ми помогна. четох в руския сайт за някакъв специален восък.

Момичета,искам да попитам за крейника. Има ли начин да се намери крейник. разбрах от рускините,че алтернатива няма. На Плиска има едно малко магазинче. От собственичката разбрах,че щяла да внася крейник от САЩ.Но не било много изгодно,излизало е много скъпо.Ще се свържа със нея и ще разбера,докъде са стигнали нещата.Аз искам крийник,другото няма такъв ефект.

Последно редактирано:
Много красива е мадамата в реката.Доста трудничък ще да е ,но си заслужава мъките-като картина става.Поздрави за куража и упоритостта ти.

Eто го и моя Хаед, 90 цвята, 400x475 бода, ших го около 8 месеца. Шия го 1:1 с обикновен гобленов бод.

Страхотно!!!!! Направо... гледам и не вярвам на очите си..... чак пък толкова хубаво...... Обожавам дракони!

Eто го и моя Хаед, 90 цвята, 400x475 бода, ших го около 8 месеца. Шия го 1:1 с обикновен гобленов бод.

:clap:ФАНТАСТИЧНО! ГОЛЯМА КРАСОТА!:clap:
Наистина ви се възхищавам на смелоста и търпението да бродирате толкова сложни гоблени!:clap::clap:

Здравейте, показах моя НАЕД в етапите ми, но нека и тук покажа какво шия и до къде стигнах. Започнах го преди две седмици, шия на българска неразграфена панама, с кръстчета и единичен конец

Назад