За любителите на HAED-Етапи

Здравейте на всички майсторки, които творите невероятни красоти!
Ей, запалих се и аз с тези Heaven&Earth и сега нямам мира... Моля ви за помощ, защото като за първи път с тези големи гоблени и аз изпитвам малко страх да не се омотам. На каква панама ги шиете? Аз съм си харесала "Мoon godess". Пише, че се шие на 25 count и мисля, че ще стане на българска панама, ама за всеки случай искам да попитам вас първо.
Искам да ви питам още как се шие като има много единични бодчета? Как започвате и завършвате конеца, отдолу под ушитото ли се промушва и няма ли да стане много дебело... Чувала съм, че някои изглеждали като "китеници" отзад, ама никак не са ми ясни тези техники. Шила съм 1 в 1 , ама нямаше чак толкова много единични бодчета... Затова ви моля за помощ малко да ми разясните как точно се шие, да не се мятам насляпо и да се омотам като пате в кълчище накрая. Не искам да ми мине мерака, а искам и аз да сътворя такава красота! Усилията си заслужават, пък ако ще няколко години да го шия!
Ако питането ми не е за тук, моля упътете ме къде и към кого да се обърна.
Благодаря ви предварително!

аз лично също шия с много цветове и единични бодчета в момента с 87 цвята и определено първо шия с цвят който има повечко бод1ета за да мога да захвана отдолу все пак и единичните когато се завършва с тях ;) не знам дали ме разбра а за панамата аз лично използвам нашенска ако имаш по-светли тонове избери си бяла ако не може и разграфена че малко е объркващо ;) приятно шиене ще останеш доволна от резултата сигурна съм в това

аз лично също шия с много цветове и единични бодчета в момента с 87 цвята и определено първо шия с цвят който има повечко бод1ета за да мога да захвана отдолу все пак и единичните когато се завършва с тях ;) не знам дали ме разбра а за панамата аз лично използвам нашенска ако имаш по-светли тонове избери си бяла ако не може и разграфена че малко е объркващо ;) приятно шиене ще останеш доволна от резултата сигурна съм в това

irena_gemini - Благодаря за обяснението. :blueflow: Мисля да го започна на българска разграфена панама, че иначе със сигурност ще се омотам и няма да мога да следя квадратчетата - много е голям 450 на 593 бода. А как по принцип е дадено да се шият - с гобленов бод или кръстчета и с колко нишки, за да не прозира панамата отдолу, че цветовете на места са доста тъмни? Чудя се още там, където се шие само с Крейник дали няма да прозира цвета на панамата :confused:

за крейника вече не мога да ти дам съвет защото не съм шила с него но някой друг ще ти каже а ако имаш опасения дали ще прозира просто си вземи бяла неразграфена и сама си я разграфи с моливче или от тези специалните маркери които после се перат без притеснения ;) а дали се шият с кръстчета не знам знам само че рускините ги шият с кръстчета а май ние българките само с гобленов бод или поне тези които съм виждала аз ;) непремено да показваш ;)

vvvitality, и аз да се включа в напътствията.

Моите две феички, а и сега пазителката ги ших на българска нормална, разграфена панама. Не се страхувай за цвета - идеално покрива жълтите линии.
Шие се 1:1, с две нишки. разбра за промушването на конеца.
Не се страхувай от "ефекта на китеника" - като се изпере и изглади, почти не личи.
А като се сложи в рамка, никой не ти гледа гърба на гоблена!
А за Крейника - ших го с една нишка. Пробвах малко с две и никак не ми хареса. Много се натрупва конеца. А и в двете феички има доста Крейник!
Виж ги тук готови http://www.goblenite.org/showthread.php?t=2997&page=3
УСПЕХ и показвай!!!

vivi,пoздравления за страхотния гоблен,който си започнала.:clap:Сигурна съм че резултата ще е невероятен:rainbow:Успех:kissyou:

Благодаря много на irena_gemini и TDK за напътствията. Много са ми от полза няколко думи казани от хора, които имат опит. :kissyou:

TDK - твоите феички вече ги бях виждала - разкошни са!!! И как бляскат само - красота!!! Наистина разграфената панама не прозира изобщо, а те са с доста светлички конци. Ох, вече малко ми дойде кураж. Надписала съм си квадратчетата на панамата и като гледам колко е голям свят ми се завива..... Това ми е първия наистина голям гоблен, ама няма да се откажа за нищо на света. Някои конци ги имам, ще си поръчам и останалите и като дойдат ще го атакувам. Като се заформи нещичко ще се похваля обезателно :idea:

Още веднъж - МНОГО БЛАГОДАРЯ !:kissyou:

Здравейте! Най сетне и аз се реших да покажа моя HAED ето докъде съм стигнала за 1 година

:rainbow:Каква красота....:clap:Докато започна и аз моята "Зимна фея " ще се радвам на вашите красоти.:kissyou:

:clap: Lenka, направо е невероятен! А моите два си седят в един ъгъл и си чакат, чакат... Дано по Нова година ми остане повечко време, та да има и за тях.
Продължавай смело :kissyou:

Назад