Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата
Момичета, имам нужда от съвет!

Някой има ли представа от отглеждне на орхидеи? Купих си орхидея, но съвсе мъничка, може би е орхидея-бознай или нещо подобно. Висика е към 15 см а цветчетата са и към 1.5 см. Вече всички пъпки прецъфтяха и окапаха. Дали да отрежа голата пръчка, на която бяха цветчетата (май се казва цветонос)? Тя и без това омекна и се позбръчка. Но за това пък си имам едно ново малко листенце.

Няма орхидея бонсай, имаш мини орхидея. Ще си расте такава миниатюрна. И, да, цветонос се казва. Отрежи го малко над последната прецъфтяла пъпка. По него би трябвало още да има заспали пъпки, които при добро гледане ще се събудят и на свой ред ще цъфнат. Успех с цвтенцето!

Момичета, преди години имах огромен прозорец пълен със сентполии...отглеждах ги почти 15 години и ще ви споделя няколко хитринки за тях...които много ще ви помогнат в отглеждането им...
1. Поливат се само отдолу..в чинийката, за да не загниват лисата им.
2. Виреят най-добре на източен прозорец
3. Не ги оставяйте да натрупат много листна маса,че спират да цъфтят...или отстранявайте излишните листа...или разсаждайте новите розетки ,които се появяват.
4. Цветята захванати от листа растат и цъфтят по-бавно ,отколкото тези захванати чрез пресаждане от розетка..
5.Ако сентполията ви е заспала и не иска да цъфне, дори когато сте отстранили излишната листна маса...бучнете в пръстта едно противозачатъчно хапче( от най-евтините..каквото и да е...) Гарантирам ви ,че до 2 седмици цветето ви ще се отрупа с цвят и дъъъълго ще ви радва..Колкото и смешно да звучи...е вярно...изпробвала съм го!

Рачко, твоите сентполии са страхотни...и моите бяха такива...имах най-различни цветове, и кичести, и двуцветни..
В сегашният ми дом нямам такова цвете...но винаги като ги видя много им се радвам...Успех в отглеждането!

Прекрасна градина си имаш. Радвай и се и я поддържай в добро състояние. :)

Даааа,чудесни цветя!И един съвет от мен-не ги увеличавай много,за да се грижиш по-спокойно за тях.Аз прекалих и сега трудничко се справям.:uhhhh:

Момичета ето я и мойта градинка. Още е много рехава, но сега за първа година я засях. А съм и съвсем начинаеща градинарка. Надявам се догодина вече да е по-богата.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=389601

Разкошни са:clap::clap:Просторно и красиво е.Отива им едно изкуствено езерце с водни лилийки:shy2::idea:

moni2111 много е хубав :clap: и аз имам ,но моя не цъфти .Може би ,защото е от семка.Ще го снимам при първа възможност и ще ви го покажа

...

:kissyou:
Моят нар-джудже цъфти ли цъфти, но.. не връзва:D

Здравей!
Тъй като от 30 години имаме нар в двора - мисля, че причината твоят да не завързва е липсата на опрашване. Имат ли достъп пчелите до него или ти трябва изкуствено да го опрашваш?
А знаеш ли, че на едно дръвче цъфтят и мъжките и женски цветове?
Женските са с по-тумбести основи - и когато са оплодени след цъфтежа започват точно в основата си да позеленяват, наедряват и всъщност да се развива плода...
Ще снимам моето дръвче и ти го изпратя....:kissyou:

vemite чудесна градина имаш.Браво, и никак не личи ,че се начинаеща градинарка.Радвай се на красивите си цветя.
Рачко:kissyou: за теменужките.Мога само да въздишам по тях:D

Благодаря. Ама още ми е много гола. Аз направих грешката да засадя цветята на по-голямо разстояние. За догодина ще знам и ще сея по на гъсто.

:kissyou:

Здравей!
Тъй като от 30 години имаме нар в двора - мисля, че причината твоят да не завързва е липсата на опрашване. Имат ли достъп пчелите до него или ти трябва изкуствено да го опрашваш?
А знаеш ли, че на едно дръвче цъфтят и мъжките и женски цветове?
Женските са с по-тумбести основи - и когато са оплодени след цъфтежа започват точно в основата си да позеленяват, наедряват и всъщност да се развива плода...
Ще снимам моето дръвче и ти го изпратя....:kissyou:
Как не съм се сетила:uhhhh:БЛАГОДАРЯ!

otvorih si po6tata i ustanovih kolko sam bogata

:idea: Privet na vsi4ki vav foruma.Otvorih si po6atat predi 10 min i 4eta edno pismo adresirano do men ot Avstraliiskata megdunarodna lotaria ili tam kakvoto be6e. S edno dalgo pismo mi obiasniavat ,4e emaila mi e u4astval v tazi lotaria i az sam spe4elila 500.000 britanski liri :confused:mojete li da si predstavite:D.Vleznah v drugi forumi kadeto sam registrirana i ustanoviavam,4e az ne sam edinstvenata spe4elila.Vaprosa mi e niakoi ot vas zabogatia li kato men? Kolko li hora sa poviarva li na tezi izmi6liotini? Ako niakoi ot vas e polu4il takova pisamce,neka kaje mnenieto si:idea: Obarkah mestoto kade da poblikuvam izvinete me

Много е красиво и нежно.Аз го имам в няколко цвята.В момента ми цъфтятдве точно като твоите,но нямам фото да ги снимам.:rainbow:

Прекрасни са! Моите фрезии вече прецъфтяха,а пасифлората ми цъфтя.Сега пак цялата е в пъпки, но й смених мястото заради ремонт ,и някои окапаха.:kissyou:

Здравейте, мили момичета!
Реших и аз да се похваля с моята скромна градинка :idea:

Назад