Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Здраве, разкошна градина!Моите саксии и сандъчета се бият с прането ми на балкона.Виждам вода на едната снимка.Да си мисля ли, че си в непосредствена близост до брега?Градината ти е чудесно място за релакс.

Здраве, разкошна градина!Моите саксии и сандъчета се бият с прането ми на балкона.Виждам вода на едната снимка.Да си мисля ли, че си в непосредствена близост до брега?Градината ти е чудесно място за релакс.

Радвам се ,че ти е харесала градината,не е на брега това е пред блока в който живеем.Но най-хубавото е ,че всички и се радват и не унищожават цветята.

Такъв филм пред нашия блок не може да има.Опитвахме се няколко пъти, но ....

Наистина прилича на лично поддържан двор.Жалко, че са малко хората, които пазят красотата.

Прекрасна градина! Крайно време е вече всеки да се научи да вижда,цени и опазва, създаденото да радва очите!

Камелия, тази фрезия за първа година ли ти цъфти.Аз миналата година посях-цъфнаха , а тази имам само листа.

За втора година ми цъфти фрезията:) , но иска торене.
Ако си я боднала и я поливаш само листа ще очакваш в интерес на истината .
Ако не я ториш, започни и ще те зарадва с цветове:idea:

Kamellia благодаря зя съвета ще се възползвам,май е малко късно , но за догодина ще знам.:)

И аз имам много цветя. Най-трудно се справям с азалиите-не обичат топло и да ги пресушиш-в това съм се убедила от опит. С мушичките се боря редовно с препарати, изсушени цигари и разредено веро. Последното най-ми помага.За кибрита четох и пробвах многократно,но полза нямаше поне при мен.Моя приятелка се бори успешно с тях и всякакви гадинки по саксиите със силно разреден калиев перманганат-полива ги периодично и е доволна.Но трябва да се внимава да не изгорят.Четох и за набучени скилидки чесън,но само размирисах навсякъде. Имах огромна дифенбахия-170 висока,листапо 90 см, отдолу беше като букет. Просто й уцелихме мястото до вътрешен прозорец,до парното. Но я оставихме три дни на студено и я намерихме измръзнала. Раздадох части от нея и сега си я отглеждаме като бебе. Всяко цвете си иска мястото и грижите

Много е красива!Не съм гледала детелина,претинциозна ли е ?Много обичам този период ,когато започва всичко да цъфти,създава голямо настроение.:idea:

По принцип това е цвете за градинка-целогодишно зелено!Аз си го посях в саксия миналото лято!И сега пролетта израстна буйно и напълни саксията!Обича много вода и не много силно слънце!:)

И моята е покрита с цвят. Но още по-разкошна е червената ми детелина. Съжалявам`,че не мога да ги покажа.

Момичета, открих нещо,което много ме озадачи.Навсякъде(освен у нас) на"дървото на живота" казват "дървото на парите".Руснаците му викат "денежное дерево",англоезичните - "Money Tree",иначе латинското наименование му е Crassula ovata. Ами какво е тогава дървото на парите,което ние знаем :D Как е латинското му наименование?

http://www.ldacha.ru/rastenia/a267/
http://www.bcss-liverpool.pwp.blueyonder.co.uk/Growing_Crassula_ovata.htm

Незнам как е правилното наименование.Тъй като аз го знам като Дърво на живота съм си кръстила моето на мен - Мими.:D

Мисля , че това е Дървото на живота, а Дървото на парите изглежда по друг начин- листата му са много по - малки и са леко мъхести.Цъфти в бледо жълто и след това най- често изсъхва.Поне при мен и мои приятелки стана така.Затова го захващахме отново преди да цъфне.Но вече не го отглеждам.А имам голямо Дърво на живота и зимата ми цъфтя.

Момичета, открих нещо,което много ме озадачи.Навсякъде(освен у нас) на"дървото на живота" казват "дървото на парите".Руснаците му викат "денежное дерево",англоезичните - "Money Tree",иначе латинското наименование му е Crassula ovata. Ами какво е тогава дървото на парите,което ние знаем :D Как е латинското му наименование?

http://www.ldacha.ru/rastenia/a267/
http://www.bcss-liverpool.pwp.blueyonder.co.uk/Growing_Crassula_ovata.htm

Аychrison - Дървото на парите ;)

Да, дървото на парите цъфти в жълто и после най-често умира. Но ако се маха цвета,растението живее дълги години и става много красиво.

Ками, благодаря, че ме насочи във вярна посока!:kissyou: В момента се опитвам да надпиша цветята в сайта ми с латинските им наименования!

Статус
Not open for further replies.
Назад