Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
същото цвете ми подариха за 50 годишнина- много бързо умря. Беше много голямо и красиво .Като го извадих от саксията , се оказа,че няма корен.Провери дали няма заболяване в кореновата с-ма, обича и оросяване.

Благодаря ти за съвета и аз днеска си мислех да купя нова пръст и да му я сменя че видях едно червейче в чинийката му :cry:
Вие как се оттървате от тези гадинки ЧЕРВЕИТЕ аз си бях купила един препарат за обеззаразяване на почвата но ми свърши и се оказа че сайта от който го бях поръчала нещо не се отваря а в Казанлък никъде не продават от него :confused:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=32059
ето тука са моите цветя
КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА СИ ПРАВЯ ТОВА ЦВЕТЕ СЪХНАТ МУ ЛИСТАТА ПО КРАЯ :confused:

Според мен ,от това което съм съм чела за цветята това цвете обича влажен въздух т.е. трябва да пръскаш листата с пулверизатор с вода.

за червеите-просто сменям почвата, измивам корените, ако не са прекалено нежни.Моя позната има чудесни цветя,но тя задължително препича на много слаба фурна почвата около 40-50 мин и тогава сади цветето.Казва,че няма проблем с паразити.

за червеите-просто сменям почвата, измивам корените, ако не са прекалено нежни.Моя позната има чудесни цветя,но тя задължително препича на много слаба фурна почвата около 40-50 мин и тогава сади цветето.Казва,че няма проблем с паразити.

Майка ми преди време и тя се беше побъркала да препича пръста на цветята, и беше ефикасно но сега няма време, а аз да си призная само ги гледам не обичам мн да се грижа за тях.

Наскоро се сдобих с тази хортензия.Казаха ми да я засадя в градинката и сега я наблюдавам как и се отразява новото място.:)

А тези си ги донесох от Гърция:D
Само ,че нито знам как се казват ,нито какви грижи изискват:(
За сега изглеждат добре,но....

Loria,вчера доста се рових в интернет и стигнах до извода ,че това цвете се казва хибискус .Но не съм много сигурна ...Ако някой знае ,да ме осветли по въпроса.

Loria,вчера доста се рових в интернет и стигнах до извода ,че това цвете се казва хибискус .Но не съм много сигурна ...Ако някой знае ,да ме осветли по въпроса.

Благодаря ти много, е поне си наясно как се казва, но наистина е превъзходно

Браво ,много красива китайската роза.
Моята има пъпки ,но не е цъфнала още.

Не бях точно изненадана,защото има много пъпки на розата,само чаках кога ще се отвори първата за тази година.Имах многогодишно дърво от това цвете,което беше до тавана високо,расперив "криле" до средата на хола.Трябваше да отрежем "под корен" и да започнем отначало.Тази роза сега е втора година и цъфти без прекъсване цяло лято до късна есен.Наистина много красиво!
Имам и финикова палма,която среднеголяма и която сама я отгледах от костилка - гордост!

е да но все пак си е изненада и то доста приятна, и аз чакам моята роза ад цъфне но скоро няма да е... че пъпките са още мн малки :( но пък ще се радвам на вашите

galiaq преди малко говорих с приятелка, която има от години като твоята калатея. Тя се занимава и професионално с цветарство. Каза, че най-вероятно е преполята и затова съхнат краищата.Не обичала да е много мокра.И по-на сянка

Статус
Not open for further replies.
Назад