Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
blue_bouble каза:
Знаете ли какво представлява цветето на парите и къде да намеря информация за него?Благодаря на всички,които ще ми отговорят![/quote

:wink: А не става ли всъщност въпрос за дървото на живота :?: За него съм чувала още да го наричат паричково дърво.Аз го имах преди време.Много е разпространено :!:

Мисля,че не е.Имам дърво на живота,но е много малко около 30 см.Казаха ми да е на слънце и да го поливам през ден.Засега върви добре,откакто ми го подариха/20дни/ има много нови листенца.

blue_bouble каза:
Знаете ли какво представлява цветето на парите и къде да намеря информация за него?Благодаря на всички,които ще ми отговорят!

Аз имам едно цвете, което се нарича паричка, но незнам дали това е цветето на парите. Това, за което аз говоря е с кръгли зелени листенца и не изисква никакви допълнителни грижи - само често поливане.

Аз имам дървото на живота , но знам 4е то няма нищо общо с дървото на парите.И да ви кажа 4сестно мисля 4е дървото на парите го има в два вида- едното е с тъмно зелени кръгли, но тънки листенца ( докато дървото на живота е с дебели4ки ) и не е капризно, а другото е с със ситни по-светло зелени листенца и расте на нещо като храст4е. Мисля , 4е не цъфтят.

:hello: Аз също съм голяма любителка на цветята.Имам много цветя, като почнем от дървото на живота, двата вида бенджамини- шарен и зелен, драцена, каланхое- два вида, палма- Юка, дифенбахии, които са с различно обагряне, банан, алое, дърво-лира, кротон, кафе, трилистник, декоративен брашлян,различни видове теменужки, сакъзчета, амаранта също два вида и т.н.

:lady: :lady: :lady:
Да ви покажа кротона на сестра ми. Много е красив,но саксията му се счупи и сега тя се чуди дали да го прехвърли в друга саксия.Страх е да не стане нещо с цветето.Какво ще кажете :?:

:hello: vania.kaimska, както вече писах, и аз имам кротон, но явно е от друг вид, защото няма разклонения, като на сестра ти, а расте само нагоре с доста по-големи листа. Относно пресаждането - трябва да стане през пролетта или през есента. :flower:

:lady: Ваня,този кротон е вече голям и добре развит и мисля,че спокойно може да се премести в нова саксия.По принцип е капризен.Аз имах един,който вървеше добре но после почнаха едно по едно листата да окапват и загина-май от преполиване.Скоро ми подариха един,дано го опазя :!:

Има ли някой това цвете, което се нарича английско мушкато?

Прилича ми на Кралско мушкато .Може би е едно и също :?
Виждала съм го в един разсадник.

demetra каза:
Има ли някой това цвете, което се нарича английско мушкато?

Да,това е кралско мушкато :!: Има нужда от лека почва.Понася слънчево огряване в по-ранните сутрешни часове и по-добре се развива на полусенчесто място.Редовно се полива,но не и прекомерно.Размножава се чрез резници.Подхранва се с течен тор за цъфтящи растения. :yes:

Благодаря Nelia аз си взех чепка от това цвете и го посадих в рохка пръст без да е пуснало корени и го изнесох на перваза на прозореца ми, който е източен. Според теб правилно ли съм постъпила, имайки впредвид, че сега не е и много топло навън или да го прибера вътре :?:

:yes: Да,добре е на този прозорец!Все пак да не го пече много :!: Надявам се да се хване и да ти цъфти и радва :!: :thumbup:

цветя

:lady: Това е дървото на парите. Листенцата са малки,заоблени, мъхести и много крехки. Не е капризно.Аз си го захванах от чепка, която пусна коренчета.

Да :yes: и аз знам , 4е това е дървото на парите, но съм 4увала , 4е и на друго казват така.Само, 4е то е с по-широки листа и не са мъхести и са по-тъмно зелени :smokin:

Благодаря ти REbostobg!Сега поне имам представа какво цвете да търся по цветарските магазини.

:? Момичета някой знае ли как се казва това цвете и дали цъфти :?: Подариха ми го зимата.Сега порасна доста,но се чудя дали ще цъфне или е само зелено :?:

:idea: Като че ли съм го виждала,но не знам как се казва.Според мен е само зелено.
Появяват ли се някакви пъпки?Изглежда страхотно! :wink:

Баба ми го имаше едно време мисля ,че не цъфти а е само зелено.Не си спомням много добре!

Статус
Not open for further replies.
Назад