Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
как успявате, такива свежи и лъскави цветя посред зима, моите са оклюмали оплешивяли и се моля да изкарат зимата, а пък не са на студено.Тези които са до прозорците добре, ама останалите горкичките

Цветята ти са много свежи и се радват на голяма трижа от теб!А тези стълбички много се интересни, сигурно са за катерещите се цветя.

Без да искам се получава.Старая седа осигуря максимални условия за по-нежните.Ще видим какво ще излезе на пролет от спящите. Благодаря за похвалите!

Привет!Аз също обичам и отглеждам цветя.В момента имам около 30-тина саксии.Подариха ми и маслина от Гърция,но листата и започнаха да капят.Ако някой знае нещо нека пише.

Ох, днес видях едни прекрасни цветя и ги снимах, да ви питам знаете ли поне името им?:lady: И изобщо всякаква информация за отглеждането и вида би ми била полезна, тъй като мисля да си купя, но не искам да е на сляпо и после да ги гледам как си вехнат. :confused: Прилагам снимките :kissyou:

На втората картинка са само иглики.Като се постопли може да се посадят и в двор.Цъфтят до лятото, обичат слънце и през зимата не се прибират, а зимуват навън. Чудесни са!:clap: А на първата картинка освен игликите има и друго цвете, за което знам , че е доста капризно.За по- сигурно нека и друг да каже каквото знае.Но ако си купиш игликите няма да съжаляваш.:gipsy:

Ох, днес видях едни прекрасни цветя и ги снимах, да ви питам знаете ли поне името им?:lady: И изобщо всякаква информация за отглеждането и вида би ми била полезна, тъй като мисля да си купя, но не искам да е на сляпо и после да ги гледам как си вехнат. :confused: Прилагам снимките :kissyou:

Първото е калцеолария и по-известно още като "чехълче".Мисля,че се отглежда трудно ,но все пак ето ти линк с повече инфо http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=191
А всички останали са Иглики или латинското им наименование е Примула http://magi.triada.bg/article.asp?topic=CV&id=CV201

И двете момичета са прави .Чехълчето е красиво,има го в много разцветки.Но най-често , след увяхване, се изхвърля коренището.Много трудно се запазва в домашни условия за следващ сезон.А игликата е лесна за отглеждане и цъфти дълго време за радост на очите.Аз си купувам редовно и като се постопли времето,я засаждам на двора.Цъфти до първи слани.Дори ако е топла зимата, нкои цветчета се престрашават и цъфтят с дребни цветове.

Мерси много за отговорите, знаех си че мога да разчитам на помощ тук! :kissyou: Понеже ги видях по 4 лв. бройката, пък такива красиви и ми хванаха окото :loveglasses: , малко не беше много коректно пред магазина да ги снимам, но не се сдържах... :-| Аз за игликите питах, това чехълчето нещо не ми харесва особено много... аз мисля като си взема веднъж след това от корени/семена/там с каквото се размножават да си ги гледам. :lady:

П.П. Вижте какво друго красиво цвете намерих в нет-а
http://www.tomovflowers.free.bg/images/GAZANIA 1.jpg , но други цветя по-нататък, засега съм начинаеща :)

Това е газания или гацания, няколко интерпретации на името има - гледа се лятото на открито и много слънчево място. Цъфти през цялото лято - много красиво и непретенциозно цвете. А ти както си начинаещ цветар - като те пипне болеста цветя и скоро цялата ти къща ще бъде отрупана с всевъзможни китки. Успех при отглеждането.

d0nka, мерси! :lady:
Иначе аз ги гледах игликите в един сайт за по 2,5 лв., но се чудих чудих, а доставката е 10 лв. и излиза на сметка само ако си поръчам с още някой по-голямо количество и та накрая реших да мина през Бриколаж и от там да си взема семена, те нали сега се сеели, та от там и други китки ще си взема :gipsy: Аз по принцип не съм по розите и т.н. - обичам нежните пролетни цветя... зюмбюл, кокиче, лале... и особено много момина сълза, искам да помоля ако някой знае къде мога да си купя или самия той продава разсад или растение или семена/корени да пише, това са едни от любимите ми цветя и бих купила без да се колебая!!! :flower: :lady:

sweety,аз имам момини сълзи, кокичета и зюмбюл, но от най-дребния.Дъщеря ми живее в Пловдив, а съпругът ми утре ще пътува в командировка.Иначе ,всеки е добре дошъл в дома ми! ще ти подаря луковици.Май трябваше да пиша на ЛС.Извинявам се!:kissyou:

Статус
Not open for further replies.
Назад