Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
:hello: ,Меги мн ти е красива цикламата :heart: Браво :clap:
Мн хора,не умеят да се грижат за това цвете или по-точно от прекалените им грижи то умира (прекаляват с поливането)

Ето нещо много странно: една от пасифлорите ми цъфна,а обикновено започват цъфтежа си през юни :?

:hello: ,надежда!
няма нищо лошо,зарадвала те е по-рано :wink: Прекрасна е,мн е наситен цвета й :clap:

:hello: Аз също обичам цветята.Моята страст са латинените мушката.Събрала съм над 10 цвята.Много са красиви,но много ги напада белокрилата пеперуда.С какво я унищожавате :?:

Не мога да се сдържа и да не ви покажа току-що поникналата си мандаринка! Много съм щастлива, не вярвах, че ще се получи. А засадих сигурно към десетина семчици и то преди около 2 месеца, но явно другите няма да се развият. Сега ще съм много благодарна, ако ми дадете ценни съвети какво да правя по-нататък!

Поздравления за мандаринката !По същия начин си захванах лимон .Продължавай да се грижиш както и до сега за нея.Ще порасне и ще стане по-стабилно растение.После предполагам ще трябва да я облагородиш ,за да береш мандаринки :D За тази цел доколкото знам ще ти трябва дръвче мандарина, което ражда плодове .От него се взема резник и се присажда към твоето дръвче .Трябва да потърсиш човек ,който знае как да го направи .Аз ще правя същото нещо ,но с лимона :idea: После от мен лимоните, от теб мандарините :D :D :D

Цветя

:? Това каланхое ли е :?: И аз съм привърженичка на цъфтящите цветя,но имам и много други.
В момента имам проблем с фикусите и шефлера - листата започнаха да им лепнат.
От какво е това и как да се отстрани :?:

отговор

Най-вероятно са листни въшки,за по-сигурно вземаш листо и отиваш в агроаптека.Вземай мерки,че ще ги изядат иначе.Можеш да потърсиш и тук

www.fplanet.org

И моите растения са ги нападнали листни въшки :twisted: - миличките имат по тях от тия лепкави капки. А лошото е че двете са големи дървета Бенджамин, една драцена и дървото на живота. Ще ги сладам в банята под душа утре и ще ги окъпя добре, но май само с това няма да се размине. Дано не засяга и другите, че тогава вече ще стане зле.
Яни много харесвам каланхоето, а виждам, че ти дори имаш и няколко цвята. Сега по цветарските магазини има кичесто каланхое - такова виждам за първи път.
Наистана създава пролетно настроение.

Много ми харесва и на мен каланхоето и дори са ми обещали още един вид ,чиито цветове са във формата на камбанки .

Наскоро в един цветарски магазин видях такива декоративни дравчета.Едното беше мандаринка ,а другото лимон.Продавачката каза ,че давали и плод .На опкавката бяха снимани с плода.Имам едно лимонче. Прочетох тук таме и разбрах ,че сам може да си оформиш бонсай .Все пак ми се иска да го обсъдя с човек ,който има опит в този област .

Бонсайте са страшно капризни цветя. Не се поливат, като останалите, а се слагат в друг съд с вода, за да пият корените.Обичат слънце, но не директно!!!
А иначе от много дървета могат да се отгледат Бонсаи. Аз лично не съм имала в къщи, но на работа имахме /беше на шефа/ и като знам как му треперехме :PP

Статус
Not open for further replies.
Назад