Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Галя,и аз есента си купих нолинка .Беше с три луковици и ги разделих в отделни саксии.Държа я на светъл слънчев прозорец и значително порасна.Другите са на непряка слънчева светлина и по-бавно се развиват.Чела съм ,че трябва да са самостоятелно, за да растат нормално.Обича светлина.

galinka имам куче което за щастие не се интересува от цветята ми и няма опасност да я опасе :D Аз цветята ги държа в детската стая имам цветарник с 15 саксии в кухнята има още 7 а в хола ми са най големите които няма къде да ги сложа на прозореца са ми сенполиите които ме радват са цветовете си .
qni не знам дали сега е подходящото време да ги разсаждам мисля да почакам до пролетта .Моля те кажи ми на колко време поливаш нолината и пръскаш ли я с вода :confused:

Поливам я в седмицата веднъж и то в чинийката е най- добре.Моите са малки ,а и до сега беше студено,лятото може би ще я поливам по- често. От горе съм им слагала вода,но по малко и пазя грудката .Не я пулверизирам.Я да ги снимам...

Момичета, искам да си засадя в двора кокичета и зюмбюли.Обаче утре или вдругиден трябва да си извадя луковиците от една къща, която ще се събаря. Не зная дали трябва веднага да ги засадя в градинката /имам малка такава / ? Кокичетата още цъфтят , а зюмбюлите са напъпили.Знам, че се сеят луковиците наесен, но в случая още цъфтят или не са цъфнали.:confused:
Моля, дайте ми съвет.:kissyou:

Може ли да се намеся за нолината?Аз имам две -различни видове.Поливам ги отгоре щом засъхне почвата-не зная колко е правилно, но си растат вече години при мен.Но задължително ги пръскам периодично.

lari,аз също ги поливам от горе и за сега нямам проблеми.Установих ,че тази която беше на по-светло расте по-бързо.

itek,ако няма възможност да изчакаш да прецъфтят кокичетата,мисля ,че и сега може да ги посадиш.Трябва да ги извадиш с пръстта и да ги преместиш така.Най-много да не цъфнат,но поне ще запазиш луковичките за следващата година.

Благодаря много!
Ако сега не се извадят, работниците,които събарят къщата ще ги изпотъпчат.Отивам да видя как ще се справя.:kissyou:

Действай тогава ,мисля че няма да усетят преместването ,пък и важното е да ги запазиш.:thumbup: Направо ме засърбяха ръцете ,дали да не отскоча да ти помогна.:D

Аз имах същия проблем-да спася много луковици на пролетни цветя заради прокопаване на канализация през целия двор.Някои цъфнаха същата пролет, други на следващата.Но луковиците оживяха на новото място.просто ги извади и засади, където си решила.:flowerlove:

Мисля че наистина няма да им повлияе преместването стига да не се нарани луковицата .Аз така съм си вземала от майка ми луковички които са напъпили

Момичета, благодаря за съветите!:kissyou: Днес изкопах една част- с разрешение на собствениците, но с един нож и ми беше доста трудно,чак пришка ми излезе и веднага ги засадих,както си бяха с луковиците.Утре мъжът ми каза, че ще отиде с права лопата, защото му се видяха малко, тези които съм извадила:D
gni,заповядай , има още много:gipsy:

Аз пък да се похваля - lari (като казах lari - :kissyou:), преди известно време ми прати хубави пролетни луковици, които аз засадих и сега вече имам едно прекрасно цъфнало зюмбюлче, не знам дали има връзка, но завчера ги наторих с тор за луковични и вчера сутринта цъфнали две цветчета, това е първото ми цъфнало при мен цвете и съм безкрайно щастлива :)
Ето снимки:
http://lilituuu.multiply.com/photos/hi-res/47/10?xurl=/photos/photo/47/10
http://lilituuu.multiply.com/photos/hi-res/47/9?xurl=/photos/photo/47/9
http://lilituuu.multiply.com/photos/hi-res/47/13?xurl=/photos/photo/47/13

А как хубаво миришеее... от половин метър се усеща аромата, а е само едно... :) само ме притеснява, че започнаха да съхнат, а поливам редовно и не знам какво да правя, освен това точно листенцата на зюмбюлчето са пречупени и не знам какво ще изхранва луковицата, но ще го видим и това...
Благодаря страшно много на lari, че ми изпрати цветенцата и благодарение на нея имам най-хубавия подарък за пролетта! :flower: :lady:

И аз оня ден изкарах моите цветя на терасата,че цяла зима на сянка-страдат много:( Моята нолина е от поне 7 години,а почти не е пораснала:( Сега я изкарах и нея на слънце та да видимЩе пробвам и аз да направя малко снимки,но сега цветята ми са много унили

Нолините ми растат в спалнята до западен прозорец и не страдат.Може да й липсва светлина.Но искам да се похваля с магнолията.Миналото лято децата ми я подариха за рожденния ден и сега и напъпила.Презимува на двора и съм много щастлива.

Днес си купих семена за да си направя расад,за градинката.Нали вече мога да ги засея на открито или е още рано.Каво ще ме посъветвате/

Раничко е още.По-добре ги посади в сандъчета или кофички-каквото имаш, после ще ги разсадиш.Така ще се разминат с мартенските студове.

Ахам :yes:
По принцип се засаждат в градина когато вече имат две листенца :)

И аз си засях семена,но на остъклената тераса,за вънка мисля,че е рано.На семената трябва да пише кога се сеят семената.И аз за първа година сея семена.Досега си копувах готов разсад,но на сина ми от у-ще искаха да сеят,та по неволя,но ако се хванат ще го превърна в традиция.А това изникна без да съм го сяла:D

Ей на това му викам пълно оползотворяване на пространството :D

Засадих ги в съндъчета,но направо навън,като ги покрих с найлон.Каквото стане.Ако не ще купя готов разсад.Ама и аз съм една пишман градинарка:D

Статус
Not open for further replies.
Назад