От кухнята на Джемма

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
:clap: Джема страхотна си, току-що прочетох цялата тема на един дъх. Иаз много обичам да готвя и да правя експерименти, но ти направо ми скри шайбата. Голяма майсторка си :thumbup: :thumbup: :flowerlove: . И учениците си научила на страхотни неща. Шапка ти свалям за това, че не само МОЖЕШ, но и че учиш всички нас на толкова красота и вкус. БЛАГОДАРЯ :!:

:lady: Доста време не бях влизала в тази тема не че не ми харесва, а умишлено, защото като гледам на Джейма творенията и на мен ми идва музата и като си отида в къщи правя все по нещо и в крайна сметка резултата е + 10 кг в теглото ми. Но днес се изкуших и като видях какви прелести си направила ти миличка и твоите ученици ми събрахте погледа, колкото съм гладна вече че идва време за обяд.Свалям ти шапка и ти правя дълбок поклон скъпа ми ДЖЕЙМА и продължавай все така да ни радваш.Сега напиши по някоя рецепта от тези красоти, па килограмите ми да вървят по дяволите.

Хачапури

1 коф кис.мляко, 100 мл вода, 1 яйце,1/4 ч.л сол,1/4 ч.л сода, 100 гр разтопено масло,брашно колкото поеме.
Меси се тесто, разделя се на няколко топки. Всяка се разточва, слага се плънка сгъва се като плик на 4 и се леко се разточва отново.Слага се в намазана с масло тава, маже отгоре с плънка и се пече в загрята фурна.

Плънка:

400 гр сирене, 1 яйце, малко пр.мляко, 1-2 л.брашно

1148666355145.jpg

Djemma каза:
Marinera каза:
Джема, искам да попитам - фъча по каква рецепта го прави? Изглежда добре.

Ами в темата Серенада ми дадоха рецептата, но без орехи го правих.
И аз така помислих, но викам за всеки случай да питам. Стори ми се, че на снимката е с някаква заливка.

Ами стори ми се малко сух и го залях със смес от прясно мляко, захар и какао.

Джема, искрени поздрави за всички красиви ястия, които сте сътворили с твоите ученици. :clap: :clap: :thumbup:
Благодаря ти, че с твоя ентусиазъм и талант си такова невероятно вдъхновение не само за момичетата и момчетата в училище, а и за всички нас във форума.
:flower: :heart: :flowerlove:

:hello:Огромно благодаря ,Джема,за всичко показано от теб.Тази сутрин по твоята рецепта направих варени гевреци на моите момчета.Станаха чудесни :!: Една по една съм решила да пробвам и другите ти вкусотийки :!: Тези хачапури изглеждат супер. :!: :wink:

Лимоновия чийзкейк на natalyna.Супер е!Смао, че следващия път ще намаля малко брашното, малко твърдо стана тестото.
1148733126488.jpg

Торта с извара без брашно от семейство Koenig

4 яйца
375 г захар
1 ванилия
2 пак ванилов пудинг
1 пак бакпулвер
1/2 пак масло
лимонов сок по вкус
1 кг извара

Продуктите се зазбиват в последователността, в която са да дени.Пудинга се изсипвна на прах, не се вари.Сместта се изсипва в застелена с пекарска хартия форма за торта с подвижно дъно. Пече се в загрята фурна на 150 гр 60 мин. Може да постои малко във фурната след като се изключи.

1150830627531.jpg

1150830530469.jpg

Мързелив тутманик

1 коф кис.мляко, 2 яйца, 1 ч.л сода, 1 ч.л сол, натрошено сирене, брашно до тесто, малко по-гъсто от кексовото. Пече се в намазана тава и загрята фурна на 200 гр

1151350989344.jpg

1151350933781.jpg

qni каза:
Djemma ,ти се появи най-после.Къде се губиш толкова време ?

Ами тук съм,чета тихомълком. Намам много време за подвизи в кухнята и съм изморена, та затова правя мързеливи неща набързо. Ама от понеделник съм в ОТПУУУУУУУУСК !УРАААААААААА !

Сега ,както си изморена и небрежно ни подхвърли няколко рецептички :D ,а когато си свободна направо се чудя :? какво ли ще е положението :gipsy:

:rainbow: Каква красота са тези козуначени кифлички :!: Няколко пъти вече правя ваниловите кексчета :!: Наистина стават страхотни и в тия формички от пастета :!: Благодаря ти Джемма :!: :wink:

Джема и аз се 4удя как като си заета ни поднасяш няколко бързи идеи, а като излезеш в отпуск, как ли ще ни залееш с красоти, които са и много вкусни :? :?: :!: :?:

Ами момичета, на 30 -ти даваме дипломите и свидетелствата за професионална квалификация на завършващите ученици и страшно много работа имахме по отпечатването им. Това са 3 класа - дипломи+ още толкова свидетелства. Всичко трябва да излезе точно, без грешки, на редовете си, да не е накриво.нПринтера в училище прави номера-ужас. Слава богу вече всичко е отпечатано. Сега започва другата работа- класна съм на 9 клас и започвам писане на лични картони, дневника да приключа, бележниците. Председател съм на методично обединение- там трябда да пиша доклад. Абе кошмарът е пълен в края на годината. Но от 1 започва свободата. Май повече от учениците се радвам на ваканцията. :D Та имам малко изменения в кухнята- така ми стана по-удобна и нямам търпение да си я използвам ежедневно. :D

Статус
Not open for further replies.
Назад