Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Здравейте искам да попитам някой бродирал ли е гоблен Момиче с лилии р-ри 31/37 1/1 дмц конци на Фирма Вачеви .Много ми хареса на картинката която са дали в сайта си но искам и вашето мнение за гоблена и за самата фирма все пак 50 лв не са малко

Здравейте!Една позната си е харесала гоблен на "Гоблени Стефи".Честно казано не съм нито чувала ,нито виждала нещо от тази фирма,така че ще бъда благодарна, ако споделите мнения за фирмата и евентуално ако някой е шил нещо тяхно,за резултата,за да преценим заслужава ли си да търсим схемата.Ето и картинката!

Последно редактирано:
Здравейте!Една позната си е харесала гоблен на "Гоблени Стефи".Честно казано не съм нито чувала ,нито виждала нещо от тази фирма,така че ще бъда благодарна, ако споделите мнения за фирмата и евентуално ако някой е шил нещо тяхно,за резултата,за да преценим заслужава ли си да търсим схемата.За съжаление не мога да копирам изображението,за да ви го покажа,гоблена е триптих и се казва "Африкански танц".

Ето линк към фирмата -
http://gobleni-stefi.com/main.php?kategoria=7&prod_ime=Triptihi&trace=upload/&offset=10

Фирмата е търговец на гоблени, не са нейни разработките, сигурно ги комплектоват, но тези триптихи са испански и не гарантирам за качество на схемата...

зеленият замък

здравейте имали някой схемата и ключа на гоблена зеленият замък ,благодаря предварително

Момичета иам нужда от помощ. Може ли някой да ми каже на коя фирма е оригиналната комплектовка на този гоблен. Искам да го ушия, но искам да се получи точно като на снимката, виждала съм го в много вариации. Конците посочени в схемата са ми неизвестни, мънистата ги имам. Аз го шия като графика с черен конец на една жълтеникава панама (мн рехава) и резултата е незадоволителен. Ще помоля някой ако знае нещо повече да сподели.

Последно редактирано:
Здравей,

дизайна е на немската дизайнерка Таня Франц.
Конците също са немски. (Vaupel & Heilenbeck)

Готова комплектовка не можах да открия, но схемата я има публикувана във списание "Liebelei".
Гоблена на снимката, която ти си показала, е шит на ленена основа. По-късно ще мога да разгледам и списанието, ако там има повече информаця, ще допълня.

Или аз нещо пропускам или тези номера на схемата, която имам не са верни
V&H 3967 го дават DMC да бъде 932 или 799 и двете са сини, а на картинката цвета не е син :( или поне не това синьо

PS
https://picasaweb.google.com/102047...rflyFromLiebeleiInProcess#5455538246951475298
с ключовите думи, които ми даде открих това, и още едно разочарование, показани са мънистата на една о снимките и са черни, тези който са дадени са бели и сини, оригинала си е син

Последно редактирано:
Или аз нещо пропускам или тези номера на схемата, която имам не са верни
V&H 3967 го дават DMC да бъде 932 или 799 и двете са сини, а на картинката цвета не е син :( или поне не това синьо

PS
https://picasaweb.google.com/102047...rflyFromLiebeleiInProcess#5455538246951475298
с ключовите думи, които ми даде открих това, и още едно разочарование, показани са мънистата на една о снимките и са черни, тези който са дадени са бели и сини, оригинала си е син

Разгледах списанието - оригинала е шит на бял лен и бродерията е синя, ето тук снимка на оригинала (не е много качествена, но горе-долу се вижда цвета): http://www.handarbeiten-pusteblume.de/pbl/images/prbilder/franz/liebelei02.jpg
Но след като на теб ти харесва в черния нюанс, защо да не продължиш да я шиеш така? :kissyou:

Последно редактирано:
Важното е ти да се ориентираш правилно, Може от средата ,може от ъгъл ,може отдолу,.. зависи ти както се ориентираш и от където ти е удобно да започнеш самия гоблен.Всичко зависи от схемата и гоблена ,който шиеш.Успех!:loveglasses:

Видях го тоя онлайн магазин Ata обаче ми се искаше да я видя как изглежда, защото не съм шила на такава до сега и мн се опасявам да не е мн мека и рехава, ще проверя на стамболов, ако няма, тогава вече ще взема от онлайн магазина :)

Благодаря момичета

Последно редактирано:
Видях го тоя онлайн магазин Ata обаче ми се искаше да я видя как изглежда, защото не съм шила на такава до сега и мн се опасявам да не е мн мека и рехава, ще проверя на стамбулийски, ако няма, тогава вече ще взема от онлайн магазина :)

Благодаря момичета

Има и магазин в Младост, но за точния адрес питай на телефона в сайта. или на ЛС на kati31 :kissyou:

Видях го тоя онлайн магазин Ata обаче ми се искаше да я видя как изглежда, защото не съм шила на такава до сега и мн се опасявам да не е мн мека и рехава, ще проверя на стамбулийски, ако няма, тогава вече ще взема от онлайн магазина :)

Благодаря момичета

Щом си от София, не е задължително да поръчаш онлайн, адреса им е:

АДРЕС НА МАГАЗИНА : гр. СОФИЯ

МЛАДОСТ 1А, ПАЗАР "Пътеките" , магазин 49-50, затова пратих линк, за да можеш да видиш контактите :)

Да Ata , така е, благодаря ти, но просто такава панама няма в магазина, аз се свързах с госпожата, само на поръчка я има

Назад