За любителите на DIMENSIONS

• Началник на темата Началник на темата manka
  • Начална дата Начална дата
пак ще ви се хваля с новата си придобивка
016522390.jpg

:clap: Страхотни са. А европейското бистро е черешката на тортата. Ако успея да си намеря такава панама, то май ще е следващата ми жертва:hehe:
Много съм му хвърлила мерака, ама да видим кога.
Поздравления за прекрасната колекция на Дим.

А каква панама му трябва.:shy2:

Здравейте,
получих подарък за Коледа гоблен на Дименшънс /жена ангел в розова градина/. Нямам почти никакъв опит с шиенето, в момента шия на Ван Гог слънчогледите гобленов бод, а този е доста по-различен.
Моля, ако някои от вас го е шил да ми пише на личния e-meil, за да обменим малко информация. Мисля, че разгадах схемата и даже го започнах. Изпитах голямо удоволствие, тъй като ми се стори, че се шие доста по-лесно от слънчогледите, но имам още въпроси.

Благодаря, предварително!

Английската къщичка - на Аида 16кт /голяма грешка, трябваше да го направя на 14-и, защото имаше бодове с по 5 нишки конеца/

Колибри - оригинален комплект на Дим., светло-синя панама, просто песен и лесен

Мечо - на наша разграфена панама, всичко ших с кръстчета с по 2 нишки, без да спазвам бодовете, пак се получи

Изящен век - на наша бълг. панама, всичко шия с бод 1:1 с 2 нишки, не мисля, че се губи нещо от красотата

Последно редактирано:
Здравейте и от мен! Много съм си харесала този гоблен на Dinemsions. Само че имам проблеми с разчитането на ключа. Та като за начало не мога да разбера какви са номерата на конците. Какви са тези странни номера? Със сигурност не са DMC. Разбрах че първата колонка е колко метра трябват от всеки конец.
А също така да имате идея как да тонирам панамата. Четох някъде че ставало с кафе, но как се фиксират цветовете и дали ще се получи този ефект. Дано някой да успее да ми помогне. Благодаря ви! :)

Последно редактирано:
Здравейте и от мен! Много съм си харесала този гоблен на Dinemsions. Само че имам проблеми с разчитането на ключа. Та като за начало не мога да разбера какви са номерата на конците. Какви са тези странни номера? Със сигурност не са DMC. Разбрах че първата колонка е колко метра трябват от всеки конец.
А също така да имате идея как да тонирам панамата. Четох някъде че ставало с кафе, но как се фиксират цветовете и дали ще се получи този ефект. Дано някой да успее да ми помогне. Благодаря ви! :)

Първата колонка е броя на отрязаните кончета в комплекта. В самият комплект всички конци са на една обща връзка и така като знаеш по колко дължини има всеки цвят по-лесно се ориентира купувача. Всяка отрязана фабрично дължина е около 50см. и е 6 ката конец. Успех!

В тази тема можеш да прочетеш повече за тонирането на панамата. http://goblenite.org/showthread.php?t=4351
За да стане по-светъл цветът трябва кафето да е по-слабо или да вариш панамата по-малко време. Може и с нес кафе, но там не знам как точно става. А фиксирането става като изгладиш панамата от опаковата страна, докато е още мокра. За по-сигурно мижеш след като изсъхне може пак да я изпереш, но с хладка вода, разбира се. Успех.-

Момичета,имам едно питане,но не ми се смейте.:(
Как си разпределяте конците от един и същи цвят,когато имате различни бодове и мартенички,да е по лесно за шиене.Шия сега едни кончета на DIM,за проба,и се омотах.Уж си ги подредих,а стана една...........
Добре,че са малко цветове.Няма още да ги покажа,че ще паднете от смях.Не знам дали изобщо ще станат за пред хора.

Аз лично ги навивам на картончета , а това което дават в комплекта за конците използвам да слагам остатъка от мартеницата.Не си режа и конеца на две както съветват в инструкцията.

Ето нещо и от мене. Готов комплект на Аида 14 кт - слонова кост. Много лесен и приятен за шиене.

"Момичета,имам едно питане,но не ми се смейте" - Изобщо не ти се смеем.Нали тази тема е за въпроси относно Дименшън.Аз си слагам конците в албумче (от тези за снимки) и във всеки цвят има знак - за кръстче , полукръст и контур със съответния цвят знак и броя на нишките.Отделно имам за мартениците.Каквото остане си го слагам на същото място

Назад