За любителите на Golden Kite

abazova_s , шия го вече от година и половина :(
Unknown_lady , панамата е аида 16 с кръстчета.Размера е 95 / 64 см.

Имам въпрс? Когато шиеш кръстчета /при много единични/, по-чист ли става " гърба" на гоблена?
Защото с гобленовия бод става "мармалад":(

Yolinka вече му се вижда края. Толкова отдавна чакам да покажеш етап на тази разкошна картина. Не мога да и се нагледам. Браво.:clap:
Да си кажа и аз мнението за панамата. Аз също шия на българска разграфена панама, защото става по нежно, а и защото схемите на GK са достатъчно огромни. Моят гоблен на 22ct е с размер 60/75см, ако го шия на 16ct ще стане 95/117см.:confused: А иглите, които ползвам са N26 - достатъчно тънки за да се промушват през бахалото на гърба.

Честно казано, на гърба аз хич и не му обръщам внимание ...
Така или иначе рамката си има подложка и няма койда го гледа отзад :idea:

Yolinka много е хубав-точната дума май е внушителен:clap:
Аз също съм привърженик на ситната панама и гобленовия бод-сега ще видя с ГК как ще се справя на ситната панама,наистина като китеник става отзад.

Много ви благодаря за подкрепата :kissyou:
А колкото до гърба и на едра панама става китеник , но и аз не обръщам внимание на това. Важно е лицето :idea:

Въпрос на вкус.В края на краищата резултата е налице.Гоблена има едно лице,това е израз на варненските момичета от срещата ни в Шумен миналата година.:DДа са живи и здрави:kissyou:

Yolinka гоблена ти е разкошен,пак ми се стопли душичката.

Колкото до панамата и аз шия на българска разграфена.В началото се мъчех да промушвам конеца,но отпред ми се струва че се стягат нишките и се отказах да го промушвам.Все пак за мене е по-важно отпред как става.А и честно като разгллеждах на рускините ГК-те на някои им се вижда гърба и техните са като китеник,но ми се струва ,че само ние се впрягаме за тези гърбове:D:kissyou:

Леле,какъв интерес към темата и гоблените на GK.Много,много се радвам.
Yolinka,миличка,че ти направо си го свършила.Добре,че пусна етапче,че да изплакна малко окото.Невероятен е!:clap::clap:

Да си кажа и аз мнението за панамата. Аз също шия на българска разграфена панама, защото става по нежно, а и защото схемите на GK са достатъчно огромни. Моят гоблен на 22ct е с размер 60/75см, ако го шия на 16ct ще стане 95/117см.:confused: А иглите, които ползвам са N26 - достатъчно тънки за да се промушват през бахалото на гърба.

Елена,абсолютно съм съгласна с теб.И за иглите и за размерите.
Този ,който планирам на 22 каунт ще бъде 66/55 см.На 16 каунт-95/80 см.-как се шие подобно нещо?:D

kaya,приемете искрените ми поздравления!

Последно редактирано:
ya-ya , благодаря ти , истината е , че имам още около година шиене , ама колко е то :D
Ами я кажи сега ти какво си планирала , че ме запали сега?
tanq ,добре дошла в отбора .:kissyou:

Леле,какъв интерес към темата и гоблените на GK.Много,много се радвам.

ya-ya, ама и то какви ГОБЛЕНИ ..... ,че как да им устой човек :D:D:D
Е то бива красота ,ама чак пък ! Така ми се е запалила чергата, ама първо иконата ,че съпруга вече ще ме изгони/подарих му я за рождения ден и незнам за кой рожден ден ще я завърша / . Назапочнала съм ги 100 гоблена:D,но това не ми пречи да купувам конците за GK 1605 и понеже ми е голям мерак ,като нищо ще го започна ,а ще отмарям с иконата .

Yolinka,след дълги колебания между четири гоблена се спрях на това
http://www.goldenkitestore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=239_206_15_32&products_id=3687.
Признавам,че не ми беше лесно да избера.Исках да ушия нещо по-малко ,на кръстчета,например това
http://www.goldenkitestore.com/inde..._info&cPath=239_206_15_32&products_id=3171,но реших да е 1505.
Харесва ми настроението светлината,спокойствието и слънцето в него.
Не ми се шие пак тъмен фон.Пък и видях два етапа при рускините и ми харесва как се получава.

Yolinka,след дълги колебания между четири гоблена се спрях на това
http://www.goldenkitestore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=239_206_15_32&products_id=3687.
Признавам,че не ми беше лесно да избера.Исках да ушия нещо по-малко ,на кръстчета,например това
http://www.goldenkitestore.com/inde..._info&cPath=239_206_15_32&products_id=3171,но реших да е 1505.
Харесва ми настроението светлината,спокойствието и слънцето в него.
Не ми се шие пак тъмен фон.Пък и видях два етапа при рускините и ми харесва как се получава.

И аз много го харесвам ,но не си правя планове да го ушия в близките 10години . Разбираемо след GK 1605 и всичко останало дето съм назахващала .:D

ya-ya , страхотен е , много ми харесва. Действително цветовете са много хубави , особено на листата зад конете . Доста е голям , сигурно ще стане много красиво.
Сега ли ще го почваш или ще свършиш първо другия ?

И на мен много ми харесват тези кончета,хайде мятайсе,че нямам търпение да гледам етапи.:kissyou:

Момичета имам един въпрос-този гоблен има вариан с мартеници и вариант без мартеници.Модела с мартениците има 105 цвята а този който е без мартеници-141.Според вас кой би бил по добър:confused:

Дейзи погледни в руския форум ОСИНКА. Там го шиеха, но не съм обърнала внимание по коя схема. Поне ще видиш резултата:kissyou:

Назад