За любителите на Golden Kite

http://gallery.ru/watch?ph=yoT-dNDYO
Разкошен е! Не го бях виждала ушит. Номерът е 1242.
При мен с парковката нищо не става, не мога и туй то.
Имам малко проблеми с органайзерът за конците. Вие как си направихте вашите органайзери, че от цветове и мартеници ми се вие свят вече и всеки път голямо ровене пада :idea:
И моята парковка не е като по учебник, но не мога да спра в диагонала като имам повече знаци от един цвят, а при мен това е лукс. В едно квадратче гобленова панама имам около 40-50 цвята. Мисля обаче, че организацията ми е сполучлива. Конците са ми в пликчета за дискове (онези хартиените с прозрачно отпред) и са подредени просто - например всички кръгчета, после квадратчета, триъгълници, числа, цветенца, препинателни знаци и т.н. Много бързо намирам това, което ми трябва. Ако можех и по-бързо да шия!!!

При мен в момента подредбата на конците е много подобна като при Elisa, но мисля, че това, което е направила atina ще бъде по-лесно за мен и ще опитам и така. Проблемът е, че имам много мартеници, които са почти еднакви по цвят и лесно могат да се объркат.
Eveline става страхотно!
Аз май съжалявам, че не го почнах с кръстче на 18-ка, много ми е дребно това 1:1 на българска разграфена панама и много изморява очите ...

Аз също като Elisa слагам в пликчето и двата конеца от мартеницата (ако някой цвят участва в няколко комбинации го разделям). Иначе правя мартеницата в момента когато ми трябва. Моите мартеници също са много близки.
Eveline, поздравления! Всички шиете много бързо.

Здравейте.Аз още събирам конци и стигнах до проблем- в каталога няма White 1 .Кой е този конец.Надявам се да го почна скоро.

Момичета, в сайта на злата има трети видео урок от Bonny как да се бродират кръстчета по метода на парковка по диагонал...успяхте ли да го видите...???
За тези, които не са ето линк към видеото...
http://zlataya.info/news/v3/2012-03-13-200
На мене лично и трите видеоурока много ми допадат...не че ги използвам, но опитах парковка петит-полукръст...голямо забавление беше...все още не мога да кажа, че съм намерила своя начин за бродиране на тези сложни гоблени...опитите ми продължават...дано един ден да стигна до най-удачния за мен вариант...най-хубавото е ,че изобщо не се изнервям колкото и трудно да ми е, колкото и да се оплитам и обърквам...:)...
...Не споменах най-важното, започнах ГК 1685...не съм и допускала, че мога да изпитам едно ново и различно удоволствие от бродирането...

Последно редактирано:
neonila, благодаря ти за линка. :kissyou: Макар, че следя сайта, не винаги успявам да видя всичко!
Чудесен гоблен на ГК си избрала. С нетърпение ще чакам да видя етап. Видяла ли си го ушит? Много е хубав!

Елиза, радвам се, че ти допада моя избор...точно защото го видях ушит и се прехласнах по него...фен съм на женските портрети на Леонардо, а този ми е една отдавнашна мечта...не е пъстър, цветен и красив каквито са вашите модели, а по скоро изглежда скучен и монотонен затова етапите едва ли ще ви бъдат интересни...но с удоволствие като начало ще споделя снимката на един готов гоблен, този който ме плени и ме доведе тук, сред вас...
Това е снимката...благодаря на руската девойката, чието име не знам...

Бих искала да споделя много неща, но може би това ще стане когато напредна с шиенето...на този етап ще кажа само, че въпреки удоволствието от работата не ми харесва как се справям, но у мен не се прокрадва и най-малко съмнение и знам, че ще продължа ...моделът е благодатен и мисля , че е подходящ за начинаещ и като размер - 200 x 250 и като брой цветове - 86...

Последно редактирано:
...на този етап ще кажа само, че въпреки удоволствието от работата не ми харесва как се справям, ..........-

Какво значи не ми харесва как се справям?
Ако имаш някакви затруднения или въпроси-давай,докато си в началото.С радост ще ти отговорим и ще се опитаме да помогнем.

Мерси за линка.И аз като Elisa следя редовно сайта ,но съм го изпуснала.
Аз шия по подобен начин.Само че тя шие ред по ред в диагонала,а аз шия диагонална парковка по цветове.
И да ви питам,не ви ли се стори,че е много бавно?:confused:Е, как тогава всички рускини шият с такава космическа скорост?

Ще се опитам да обясня...първоначално избрах панама Аида18 с бод кръстче, но ми се стори малко грубо затова смених панамата с бяла неразграфена Хардангер22 и петит... опитах се да шия по цветове, но пропускам знаци...а после когато останат като единични бодове и трябва да ги дошивам се получава натрупване на конеца и става грубо и много плътно...може би проблемът идва от това, че все още не съм свикнала със знаците, не мога да ги следя и затова правя пропуски...това е което не ми харесва и затова не съм доволна как се справям...
А по въпросът за космическата скорост не мисля, че толкова е въпрос на опит колкото на индивидуалност...приемаме и отразяваме нещата по различен начин...на някой им се отдава лесно и бързо се учат ,а други никога не се научават...

Последно редактирано:
Neolina, много красив гоблен си започнала - ще чакам с нетърпение етапче:clap:
Аз не че много съм напреднала,ама да покажа стъпчица!

Моята"парковка" е като швейцарско сирене, не съм си купила всички конци.

Yoli,много прозорчета си оставила.Трудно ще се ориентираш.И аз бих искала да шия парковка но все още не се решавам.:kissyou:

Joly, добре напредваш...виждам, че на самият конец си прикрепила съответния знак...и аз понякога използвам този номер като усетя , че започвам да се губя...прозорчетата наистина са повечко, но поне са добре видими...
Аз "усвоявам"някаква си моя парковка по цветове, но въпреки това имам много пропуснати знаци и тъй като панамата е по-ситна се губят между бодовете...после на всеки две квадратчета преглеждам с лупата, за да ги открия и така губя много време...
Етап сигурно ще се престраша да ви покажа едва когато стигна до лицето на девойката...в момента този фон с 10-15 цвята в едно квадратче /на мене ми се струват 50/ е само едно много приятно на вид мляко с какао...:)...

Последно редактирано:
То не, че от показаното от мен много се разбира нещо, но все е по-добре като получа вашия коментар.
abazova, няма да се объркам,защото на схемити тези дупчици са неоцветени, а паркирам винаги конеца в десен горен ъгъл на кръстчето.
Neolina :clap: геройство е да се шие ГК на ситна панама, аз не мога да се изтезавам така.Достатъчно ми е,че по почина на рускините си направих напръстник с игличка и подреждам всяко кръстче, така че да си личи мартеницата.За товаи скоростта ми падна доста.:kissyou: и спорни бодчета!

Joly, доста си напреднала. Прекрасно се получава, цветовете са много свежи и приятни. Малко ще те забави дошиването на пропуснатите бодове според мен, но ти си знаеш. Сигурно имаш здрави нерви, щом оправяш мартеницата на всяко кръстче. :D Това не е за мен работа.

Малко ще те забави дошиването на пропуснатите бодове според мен, но ти си знаеш. Сигурно имаш здрави нерви, щом оправяш мартеницата на всяко кръстче. :D Това не е за мен работа.

Съгласна съм.Мисля,че шиенето на единичките после ще те изнерви и ще ти досади.Пък и много трудно се търсят като станат на на няколко листа от схемата.Въпреки ,че празните места се виждат добре на Аида. При хардангер 1:1 си е мъка наистина.
За gem-напръстника наистина трябват здрави нерви.Много е пипкаво.Аз го хвърлих на 2-рия ден.Същата работа върши кърпичка с омекотител-конците не се усукват и лягат успоредно един на друг.

Здравейте вълшебници!Вчера започнах моя първи ГК! Следя отдавна темата, запалих се много и ето ме тук. Набавих си голяма кутия за конците, направих си органайзер за мартениците от един визитник и започнах (нямах търпение да получа всички цветове, но в понеделник сигурно ще са при мен)
За съжаление в момента Радикала при мен не работи и не мога да ви покажа снимките

Назад