За любителите на Golden Kite

poepie, чуден е готовия ти гоблен и много красиво оформен. Много ми харесва :clap: За съжаление не мога да помогна със схеми на тези, които си набелязала. Успех!

Благодаря ви момичета много сте мили!
Ако не намеря схемите сигурно ще ги поръчам за есенния имам впредвид!
Много ми влезе под кожата, колкото повече го гледам толкова повече ми харесва

Уважаеми дами от месец се чудя с кой гоблен да се захвана.Ровейки се из интернет се натъкнах на вашите красоти.От вас научих и за тази фирма голден кейт,но ми става ясно че не мога да си купя никъде от България готов окомплектован гоблен .Единствен вариант остава да си намеря скица и да си закупя материалите.Много са гоблените които ми харесаха,но ми се струват и доста труднички.
Ако все пак някой може да помогне със скица на К971/К1672/KS2067ще ви бъда много благодарна.Аз като че ли съм впечатлена най много от гоблена с пауна.
Благодаря предварително!
dobreva1715@start.bg

И третото говедо е на хоризонта, макар и недовършено.
89947-077fd-58212437-m750x740-ud8c96.jpg

Все някога ще събера стадото
89947-61cfa-56361869-200-ubce68.jpg

Имам нужда от вашето компетентно мнение.Получих схемата на гоблена с пауна и се навих да го започна,но за да съм сигурна искам да ви задам няколко въпроса,които може и да ви прозвучат смешно.
Каква панама да си избера?Бод кръстче с два ката конец ли трябва да е?Притесняваме бода кръстче да не остава бяло като шия,защото никога не съм шила такъв бод.

незнам дали тук е мястото, но за куриоз реших да измеря новозакупено чиле ДМС и както казахте метражът е по-къс :(
хобито се оскъпява :(
EVELIN , ТОВА НЕ САМО ПРИ ТЕБ, НО АЗ СЪМ ВИЖДАЛА КАК ОТ ГОЛЕМИ ГРАНКИ ФИРМИТЕ МЕРЯТ КОНЦИ НА МАЛКИ ЧИЛЕТА И ТОГАВА ПОСТАВЯТ ЕТИКЕТИТЕ - ето защо всичко се прави за икономия и печалба за тях - плащащ за 8 м а получаваш по-малко, нали

Имам нужда от вашето компетентно мнение.Получих схемата на гоблена с пауна и се навих да го започна,но за да съм сигурна искам да ви задам няколко въпроса,които може и да ви прозвучат смешно.
Каква панама да си избера?Бод кръстче с два ката конец ли трябва да е?Притесняваме бода кръстче да не остава бяло като шия,защото никога не съм шила такъв бод.

Ако никога не си шила бод кръстче, едва ли пауна на ГК е подходящ за усвояване на този бод. Макар че нищо трудно няма при кръстчетата! А дали ще прозира, зависи от каунта панама, който ще избереш. На аида 16 или 18 каунт в никакъв случай няма да прозира! Напротив, на обикновена българска панама гобленов бод прозира при тъмните цветове. Лебедите шия на аида 18 каунт бод кръстче, като във фона използвам черно 310 и 2 цвята много тъмно синьо 823 и 939. Няма и помен от бялата панама отдолу!А хижата ми ще почака, да завърша лебедите :gipsy:

Благодаря за помоща!Разбирам,че с Аида 18 и бод кръстче с две нишки конец би трябвало да се получи перфектно,ако усвоя бода.Утре съм на пазар за материали.Благодаря още веднъж!!!!

Надявам се да не ме е срам от моите резултати,за да посмея и аз да показвам като вашите красоти.

Дойде време да се отчета и аз/ не че има какво толкова да се види от ГК 1181/.:D. Завърших първия ред схеми. За първи път започвам гоблен от горен ляв ъгъл. И така се случи, че почти целия ред е фон. Стори ми се крайно отегчително и обезкуражително докато го завърша - шиеш, шиеш ... и нищо не се показва.:D

Привет,момичета!
Позагубих ви малко от поглед и сега не мога да наваксам.
Unknown_lady,mila_an - смело напред!
Toni68,тези лебеди на GK ли са?
Аз изневерявам на моите кончета с отпускарския си гоблен,така че няма скоро да пoкажа етапче.:shy2:

Последно редактирано:
време е да се отчета и аз с моя етап.
шия уверено бързо но цветовете са бледи на места едва знам какво шия. дано на края стане красив както е на оригиналната картина
гледам вашите красиви етапи и се ядосвам на моя .

Последно редактирано:
Благодаря ви момичета за хубавите думи!
Момичета помагайте мисля да започна един от двата гоблена обаче им нямам схемите!
2351 Fra Romsdalen
1984 Bachlauf im Herbstwald

Докато рових из запасите от схеми намерих малкият модел без мартеници-S1985.Ако ти върши работа кажи да ти го пратя.

време е да се отчета и аз с моя етап.
шия уверено бързо но цветовете са бледи на места едва знам какво шия. дано на края стане красив както е на оригиналната картина
гледам вашите красиви етапи и се ядосвам на моя .

Пепи, много добре ти се получава дотук и няма смисъл да се ядосваш. Гоблена се получава наистина като картината. Давай смело напред!

ya- ya лебедите не са ГК, а схема на Любов Ющук . Завършвам ги и си хващам хижата, че съпруга ми е мнооого недоволен! Чака си хижата човека :D

Назад