Много благодаря за изчерпателния отговор и отзивчивостта. Ей сега ще погледна в каталога за номерата.
1024, 1264,2546.
Тези двата-1564 и 1578 бих ги ушила с огромно удоволствие.
Много ми харесват и още два, но не мога да ги намеря като номера, затова ще ги опиша, сигурна съм, че ги знаеш. Първият е с три девойки, които пият чай, а втория е есенен пейзаж на една улица с карета в лявата част. За втория преди 2 години ако си спомняш, няколко момичета тук събрахме парички за да си купим схемата.
Натюрмортът с папагала, който си показала също е прекрасен.
Личното ми мнение- всички са красиви...но!
1024- сградите ще изглеждат ярки и детайлни, но не и хората на улицата- прекалено дребни са и ще стоят размазано, точно това, което те притеснява, но като цялостен ефект картината е хубава.
1264-същото като горното ми мнение- хубави сгради и дребни размазани хора...
2546-тази е много красива и детайлите не са чак толкова дребни, но има там около къщата някакви храсти, не много изчистени
1564-Красива е, но този сняг ще ти вземе здравето-светлите цветове при многоцветните дизайни се шият доста трудно...имаше етап в някой от руските форуми и помня, че момичето точно това казваше там.
1578- същото като при 1564 и в добавка, доста размазаните лица- тази не ми харесва на мен.
http://rukodelie.devichnik.ru/index.php?/topic/142457-1264-зима-в-голландии/- начален етап на 1264
Сещам се и за другите модели за които се интересуваш- този за трите девойки пиещи чай дето питаш, с дълги атлазени рокли ли са? Ако е той, виждала съм етапи и завършен също- ярък и детайлен е...при осинките е хит...
Другия с каретата също се сещам, за кой питаш, но не съм го срещала в процес, иначе беше интересна картина.
Като цяло можеш и сама да разбереш горе-долу как ще изглежда една картина- когато сюжета е наситен с дребни детайли, те няма как да не изглеждат мъгливи и размазани. Когато лицата, дърветата, сградите и т.н. са големи и ярки на скрина- и на ушитото стават детайлни и като живи. Такива примери при ГК има много.
Още нещо за прословутата размитост на ГК.
Тези гоблени са създадени по обработен скрин на оригинални художествени произведения- маслена живопис и просто няма как да се изчисти този ефект т.е. не че няма- с фотошопа може всичко да се промени, но както казах ще изглеждат като някоя анимационна картинка и целия ефект ще се изгуби, ако имаме граници между отделните детайли, като очертани с контур или черен молив...тогава просто няма смисъл да шиеш с 200 цвята. Ленартета и Дименшъни с лопата да ги ринеш...
Както казах в началото, това е личното ми мнение и ако не ти харесва, просто не ми обръщай внимание. А ако имаш и други въпроси -питай! С удоволствие ще ти отговоря-много се радвам, когато някой се интересува от ГК!