Кой какво прави с безплатните схеми?

• Началник на темата Началник на темата rodich
  • Начална дата Начална дата
.............. най сигурни са СД-тата, но може двд и флаш памети.

Това не е верно - моите СД-та и ДВД-та отидоха - има няма 50-на броя :mad:, сега имам само това, което ми е на компа :gipsy:
А темата за флашките - познавам човек, на които същата се разпадна и инфото отиде на кино..........:cry:

Ясно... само че не е задължително да е 'д'... моят е 'е', а на предишния ми компютър беше 'f'... затова помислих, че по-скоро става въпрос за сд.

А за трайността... споделям мнението на dig-tag, макар че не можах да стигна нейната бройка... Няколко сд-та ме прецакаха :oops:
Изобщо... става ли въпрос за дигитални носители... май няма сигурно... Разпечатвайте си схемите докато е време :thumbup:

И в тоя дух да споделя, че преди много време ми разпечатаха едни материали, не знам с каква техника, но с времето мастилото просто изчезна :D...
Та... май последния ми извод е: Шийте по-бързо! :D

Аз пък освен на Д-то на личния и на служебния компютър, разпечатвам тези които имам намерение да ушия ( вече са три папки):D. Следващата ми стъпка е да ги запазя във файл организатора dox.bg на abv.bg. Там съм ги разделила в папки по производители за да ми е лесно да ги търся. Ако видя, че някой търси нещо, което имам много лесно му го пращам. Ако видя нещо, което ми харесва - веднага го "свалям". Дано "застраховката" ми е надежна.

Аз пък освен на Д-то на личния и на служебния компютър, разпечатвам тези които имам намерение да ушия ( вече са три папки):D. Следващата ми стъпка е да ги запазя във файл организатора dox.bg на abv.bg. Там съм ги разделила в папки по производители за да ми е лесно да ги търся. Ако видя, че някой търси нещо, което имам много лесно му го пращам. Ако видя нещо, което ми харесва - веднага го "свалям". Дано "застраховката" ми е надежна.

ba4iiska, идеята ти за dox.bg е страхотна! :clap: И аз така ще направя. :thumbup:

feneri1137.jpg

Molq izpratete mi shema na goblena s DMC konci lia_shakira@abv.bg

Последно редактирано:
Аз със безплатните схеми шия
Шила съм Свети Георги
Исус с Мария и Възкресението

И аз като повечето тук си ги събирам на личния и на служебния компютър и в папка .Давам на майка ми на една комшийка или които ми поиска и си хареса нещо.

Не бях чела тази тема,но аз понеже винаги имам опасения да не ми се повреди компютъра,който е вече на възраст всъщност..та от едно известно време започнах да изпринтвам нещата които има вероятност да ушия..а те нямат край..разделям ги някак в класьори на теми,имам 7-8 претъпкани класьора,отделно имам и разни дребосъци от по лист схема,така че сещайте се какъв наличен архив съм си докарала..поради липсата на всякакво място съм попренесла гобленарските си неща в баба ми,която все още ги побира и приема/не е ясно до кога ще ме трае/
Иначе имам повечето и в електронен ариант,но пък когато започвам нов гоблен в папките ми е по-удобно да прелиствам схемите,които са прилежно подредени и в джобове да не се мачкат схемите,отделно пък събирам и списанята Галерия бродерия,така че нещата ми се разрастват ежедневно:D
Разбира се и раздавам каквото имам на който каквото си поиска

Аз вече съм го признала.Че шия ,шия,но съпъстващата страст е да колекционирам схеми.Все ми се струва,че точно такава схема ще ми потрябва в един момент и точно това ще ми се шие,пък няма да имам схема......Осъзнавам си прблема все още....

хаха,аз съм същата като mina ,колекционирам си схемите,и аз за сега си осъзнавам проблема..лошото е че освен във форума не мога да споделя пред всеки какви ги върша,че направо ще ме затворят:D заедно с жълта книжка. В къщи вече са ми свикнали на манията,не ме притесняват:idea:

На мен много зле ми се отразява форума!Застращително пълня паметта на компютъра!И категорично се отказах от принципа си да не почвам нов гоблен докато не ушия стария!В следствие на това имам три започнати,от които единия е HAED!Просто не виждам кога ще ги ушия!Въпреки това продължавам да се запасявам с панами и конци.Усещам как ме е обзела някаква тиха лудост!

Ама като чета тук мненията самичка се смея пред монитора,не знам ще ми повярвате ли,но във всяко мнение откривам част и от себе си,запасяването е ужасна болест,срам ме е да кажа какви количества панама съм си накупила,почти няма цвят от който да нямам,а конци..при всяко минаване покрай магазинче за конци си купувам по нещо,не че ми трябва в момента,не е гаранция че и някога ще го използвам но..прсто си взимам!

Ама като чета тук мненията самичка се смея пред монитора,не знам ще ми повярвате ли,но във всяко мнение откривам част и от себе си,запасяването е ужасна болест,срам ме е да кажа какви количества панама съм си накупила,почти няма цвят от който да нямам,а конци..при всяко минаване покрай магазинче за конци си купувам по нещо,не че ми трябва в момента,не е гаранция че и някога ще го използвам но..прсто си взимам!

и аз се усещам че от известно време се снабдявам с конци и панама все едно повече няма да мога да си взема

:confused: Много обичам да бродирам,но пусто му напоследък все не ми остава време.Навремето когато давах нощни дежурства винаги отивах на работа с гоблен.А сега си харесвам гобленчета,разпечатвам схеми ,купувам конци на едро и така...с надеждата да седна и да бродирам..

Момичета,ако попадна в обсада,за друго не знам,но откъм гоблени мога да издържа едно десет години без снабдяване!

Пък аз си мислех че само аз трупам канава и конци като невидяла...над 10 гоблен имам готови за шиене + разпечатани схеми които са повече от 10.Едва се удържам да не купя и за тях канава и конци.

Отделно продължавам да си пълня компа със схеми.Трупам и трупам и все нещо си харесвам...мъжа ми вече само ми се подхилква,май и аз като Амазонка съм за жълта книжка....

То ,ако сте само вие за книжка...:D Аз имам купени готови комплектовки-сигурно над 10 броя, а колко схеми разпечатани и купени конци........А сега и с тази мъниста се запалих-изобщо положението е неудържимо;)

Eдно от първите неща,което прочетох като започнах да влизам в сайтовете за гоблените,че колежките-рускини са поставили диагноза на нашата "болест":"Това е заразна болест,която се предава по конецно-нишков път".И в една анкета за времето ,което прекарваме във форума дневно-1,2 или повече часа-една форумка беше отговорила:"Аз живея тук!":kissyou:

:D И аз така .... като вляза в магазина и излизам с по нещо, може и дребно да е (игли или 1-2 мулинета)
Като ученичка играех на компютърни игри и после продължавах играта наум, а сега на ум що нещо съм ушилаааа ...

Назад