Бродирани бижу... Или Гоблени от мъниста

Ако за нея става въпрос не е моята, намерях с в интернет.
Аз исках да правя така в Украйна, но дори там рядко къде ги правят.
Изглеждат много хубово, нещо като кутия а най-вътре икона. Не стеклото двойно, а рамка, като една на една сложена - голяма, по-малко. понякога още помалка слагат.
Такова рамкиране не за закачване на стена, а за сложене на маса в ъгил (надявам се че поне половината от написано разбрах):idea:

И спри да пазиш игла, това разходен материал))) Ако говориш за тези кои аз пращам - за мен няма проблем да ти изпратя още, колко ти ще трябва, аз не ще стана победна от статинки:D Всека поръчка поръчам 2-3 комплектовки по 25 бройки, и сега нито една от те вече нямам в къща си:smokin:

Момичета аз правих опит да рамкирам като кутия-ето какво се получи.Гоблена е долепен до гърба на рамката и е затворен със силикон.

vishenka, разбрах ти поста много добре!:idea:Найстина е много интересно рамкирането.
Успокои ме за игличките,като имам нужда ще свиркам!:D:kissyou:

Понапънах се и приключих с тези:

Сега започвам тигровите си лилии:

Оф! От мен папарак никога няма да стане!

Точно така, защото изобщо не се вижда каква панама на розови (или червени) цветя

Хайде и тук да се изфукам с моята икона:gipsy: надявам се да съм се справила добре с изработката и

Radi много хубава се е получила иконата ти нямам търпение да видя и моята завършена .
В упътването пише конеца да се прекара през восък вие правите ли го .:confused:
Оля добре че каза за двойната рамка вчера имахме гости и аз естественно се похвалих с новата си придобивка голямо обсъждане беше как ще се рамкира новия гоблен .Аз още не съм го почнала а те вече и мислят как да го рамкират :D

Аз пишах преди в тема. Да, исползвам воск.
Само че аз ползвам свеща - вземаш конец, слагаш го на свеща, държиш с ръка и по-леко дърпаш.

Милата, ти кога ще почнеш, хора ще расъждават къде той трябва в къщи стои и така нататък:D:D:D

Оля след малко го почвам малкия син сега ми го опъва на рамката :D Как да го почна като тези дни шетах вчера гости за обяд гости за вечеря днес съм като вампир :(

Ох мила, а аз колко искам започна да шия. Само спря с пратки (шматкане по поща и еконт), а тука тапети мапети, всичко в тази стая, днес леминат, и мебели. Имам и рожденик днес. И бягам от кухня от тенжера ( до коя не можеш да стъпиш защото мебел в кухня) в спалня на тапети, после на салата в кухня, после изчистя спалня от буклук след ламинат, и сега само изчистях маса и мога като хора седна за малко...а утре пак...уффффффффф

Хайде и аз да се похваля, преборих едната раковина:gipsy:. За съжаление на снимката не личи така добре красотата на мънистата:(. Шия с много тънка гобленова игла и почти няма мъниста, които да не минават, с иглата за мъниста ми беше по трудно на панамата, а с гобленовата много по-лесно си намирам дупките.

Да се похваля и аз до къде стигнах с моята икона снощи като ме обзе едно вдъхновение до два часа през ноща си боцках пръстчетата но резултата е зашеметяващ много ми бягат тези мъниста от пръстите :(
Оля мила благодаря че ме зариби за гоблените с мъниста :kissyou:

Милата! А rак ти слагаш мъниста на игла, че те бягат? Пробвай с игла от чинийка ги наниза, ако още не правиш така, така ще стане по-лесно!
Между друго много хубов резултат для човек кой шие първи път мъниста и за толково малко время.
Аз сега шия 2,5 редове за час, а преди и 1 не можах

Последно редактирано:
Оля благодаря за похвалата и за съвета ще пробвам с чинийка .Дано Сара (нашето куче )да не ми помага в шиенето че ще има да събирам мъниста :D

Галя, иконата се получава страхотно аз я уших много бързо и много лесно, а сега се чудя коя да е следващата :D

Да покажа и аз моята икона, но имам въпрос защо сенабръчква панамата при шиенето.:confused:

извинете за лошата снимка

Благодаря Ви момечета
желая Ви слънчев и усмихнат ден
:kissyou:

Последно редактирано:
Най-вероятно е стегнат конеца при шиене.И аз не обичам да шия с рамки/гергеф/,но мисля,че за бисера трябва да се шие с тях,за да е изпъната панамата и да не се пристяга много конеца.Това е моето непрофесионално мнение/Не съм започнала още моите:D/

Аз ших моите икони без гергеф,в началото започна да ми се набръчква,но след като почнах да оставям конеца хлабав всичко се оправи:idea:Не стягай конеца много и всичко ще е наред....

Назад