Бродирани бижу... Или Гоблени от мъниста

И аз намерях малко время и свършах гоблена си. Снимки с светкавица и без

Последно редактирано:
Позволете ми само да кажа - :clap::clap::clap: Невероятни сте! Аз вече знам колко е трудно да бродираш с мъниста! И покрай Вас събирам смелост да почна една мънистена икона - крайният резултат с мъниста е чудесен, само да седна! Още съм от отбора "Ръцете ми пречат":baby:

Позволете ми само да кажа - :clap::clap::clap: Невероятни сте! Аз вече знам колко е трудно да бродираш с мъниста! И покрай Вас събирам смелост да почна една мънистена икона - крайният резултат с мъниста е чудесен, само да седна! Още съм от отбора "Ръцете ми пречат":baby:
Не се чуди - почвай! Но не може да ме убедиш, че си в "онзи" отбор. След като те гледах при Гала какво правиш значи ръцете не ти пречат.
Аз също се чудех какво ще направя, но се шие доста приятно. Сега съм събрала доста проекти за гоблени, но имам мерак и за една икона. Но ще видим. :confused:

И аз трябва ли да мълча???
Занеси на мен Лилии и ще снимам аз, или помоля познат фотограф:D:D:D

И аз да покажа моята икона. http://yonkab.multiply.com/photos/album/91/91#photo=1 Първи гоблен ми е с мъниста и в началото ми беше много трудно.Пръстите ми бяха на станали ,като игленик :D ,ноооо свикнах и сега ми върви лесно и приятно.Само че се яви друг проблем -сега ми е трудно с гобленарската игла-малка ми е и само я превъртам м/у пръстите си-за да доушия вилера май ще трябва да се уча наново :D

Тук съм забравила да се отчета!
Това са вече ушитите ми мънистените макове -

Много са Ви хубави гоблените, момичета.....,:clap::clap: /при Мадам Етел - предполагам, само, снимката е кофти, наистина/, а на TDK маковете се надявам да ги видя наживо в събота и да отворя моята икона - НАЙ-НАКРАЯ! Ba4iiska, благодаря ти за подкрепата, бавна съм засега, явно се иска търпение повече! Слагам снимка на първия ми мъчителен мънистен, и вече спирам да мрънкам, ами хващам острата игла!

Да ви покажа и аз завършени две от моите мънистени красоти / на раковините им предстои пране и гладене естесвено/ :idea:

Сега ще поясня малко, "какво правя" с холст
Кога ходяше в Украйна, говоря с производители. И те мен пояснях, че по принцип холст могаме да перем, НО без да търкаш, и не изцеждаш (не вярвам че добре пояснях, но...)
И НИКОГА НЕ ПЕРА ТОВА В ПЕРАЛНЯ!!!! - имали такива умни в Харков)))))
Второ - не исползваме ютия!

И последно, кога искате покрия с лак:
- опънате на подрамка
- лакираш - с лак за дърво, прозрачен, с китс или спрей, няма значение
- покриваш или обикаля мъниста, или ако спрей и те могате да пръскате - видях на живо, няма нищо на мъниста
- не слагате стекло, просто рамкирате, прахоляци прибирате с парцалка

И най-важно - НЕДЕЙТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ ЛАК ЗА КОЛИ ИЛИ ЯХТИ!!!!:evil:
Видях гоблен след те)))))) 5 см лак има))))

Ако не разбрано поясня или не оправите се - питайте ;)

Аз поне мисля че разбрах . Ще нося Либретто и Консуела на една позната художничка - тя да ми ги лакира . Щом може и мънистата - няма страшно.

Назад