Приказно място! Благодаря ти, че ни го показваш - аз дори не съм чувала за него! При пръв удобен случай, непременно ще го посетя! Явно си заслужава!:kissyou:
Nelia ,очите ми останаха:loveglasses: в цветенцата,които си снимала.Есента посадих същите и сега цъфтят.Изненада ме това ,че ги има в природата .До сега не бях ги виждала.
Ето тук са моите:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=228528&photo=19
Да,Люси мястото е наистина приказно! А и светилището е интересна археологическа находка!
Яни,тези цветя грееха на няколко поляни,струва ми се,че са като родопското лале, но в този район на Странджа не знам точно как се нарича!И твоите наистина са същите!Ето още няколко снимки.. от светилището и цветята ..:idea: Там има и много дивеч- глигани,елени,сърни, за съжаление не видяхме- как ще се покажат бяхме внушителна и шумна група....
Миналия уикенд ходихме семейно на екскурзия до последната столица на Първото българско царство – Охрид. Искам да ви покажа снимки от Охрид,езерото и историческите забележителности на тези свети места...:idea: Преди да преминем границата минахме през Мелник и се насладихме на дивният свят на Южен Пирин и уникалните Мелнишките земни пирамиди
-Катедралната църква “Света София”, която е дейставща на големите християнски празници Рождество Христово и Възкресение Христово. Превръщана в определен период на джамия, нейните стенописи от 11 и 13 век са били заличени, но днес отново са открити за света.
Град Струга-родното място на братя Миладинови... Изглед към река Църни Дрим,която извира от езерото... Тук в три дни през лятото къщата на Миладинови приютява в хладните си покои балканските поети.
Продължихме към Скопие-столицата. Попаднахме в центъра на града на Празник на земята -шумен,весел и с много изяви на децата...позираха с удоволствие за снимка
И така.доволни и възхитени от видяното поехме обратно към България!!!
zdrave, да имахме екскурзовод и ходихме и до манастира Св.Наум . Там най-голямата атракция за малкия ми син бяха пауните свободно живеещи около манастира! На втората снимка паунът се вижда по-трудно-кацнал на дървото!