Мда, питам защото и рецептата от мойта книжка не се получи нито веднъж и стигнах до извода, че рецептите не са за брашна като българските.
Аз имам Клатроник, ако и твоята е такава - не се мъчи. Грешката не е в теб, в рецепта има прекалено много вода. Аз ползвам тази рецепта, взех я от bg-mamma:
Бял хляб с яйце
източник: "Bread Machine, How to bake a perfect loaf"
За малък хляб ~500 гр :
1 яйце
вода (виж упътването)
375 гр (3 1/4 чаша) брашно
1 1/2 ч л захар
1 1/2 ч л сол
1 1/2 ч л масло
3/4 ч л суха мая
за среден хляб ~ 750 гр
1 яйце
вода (виж упътването)
500 гр (4 1/2 чашка) брашно
2 ч л захар
1 1/2 ч л сол
2 ст л масло
1 ч л суха мая
брашно колко да се поръси отгоре хляба
За голям хляб ~ 1000 гр
1 яйце
вода (виж упътването)
675 гр (6 чаши)брашно
1 с л захар
2 ч л сол
2 ч л масло
1 1/2 ч л суха мая
Упътването:Яйцето дава на обикновения хляб по богат вкус и красива златиста коричка
В рецептата са посочени съставки за три хляба с различно тегло, които са предвидени за различни видове машини за хляб.Също така грамажа на продуктите са дадени с различни мерки, затова въдете внимателни и ползвайте само един вид.
1. Сложете яйцето в мерителна кана и добавете количество вода толкова ,че да се получи :
240 мл вода ( 1 чаша ) за 500 гр
300 мл (1 1/3 чаша) за 750 гр
430 мл (1 7/8) за 1000 гр
2. Леко разбъркайте и изсипете в контейнера. Ако в упътването на вашата машина за хляб е казано, че маята трябва да се сложи първа, просто сменете реда в който вие добавяте в машината сухите и течните съставки.
3.Изсипете така брашно, че да покрива напълно водата. Сложете захар, сол и маслото в различни ъгли на формата. Направете дупка, което да не докосва водата и изспете маята.
Програма : Основен
Степен на препичане: СРЕДНО
Виж съотношението вода/брашно и пробвай смело. Ако имаш въпроси - питай, и почерпи тези дето те бъзикат сега:kissyou:
Аз имам Клатроник, ако и твоята е такава - не се мъчи. Грешката не е в теб, в рецепта има прекалено много вода. Аз ползвам тази рецепта, взех я от bg-mamma:
Бял хляб с яйце
източник: "Bread Machine, How to bake a perfect loaf"
За малък хляб ~500 гр :
1 яйце
вода (виж упътването)
375 гр (3 1/4 чаша) брашно
1 1/2 ч л захар
1 1/2 ч л сол
1 1/2 ч л масло
3/4 ч л суха мая
за среден хляб ~ 750 гр
1 яйце
вода (виж упътването)
500 гр (4 1/2 чашка) брашно
2 ч л захар
1 1/2 ч л сол
2 ст л масло
1 ч л суха мая
брашно колко да се поръси отгоре хляба
За голям хляб ~ 1000 гр
1 яйце
вода (виж упътването)
675 гр (6 чаши)брашно
1 с л захар
2 ч л сол
2 ч л масло
1 1/2 ч л суха мая
Упътването:Яйцето дава на обикновения хляб по богат вкус и красива златиста коричка
В рецептата са посочени съставки за три хляба с различно тегло, които са предвидени за различни видове машини за хляб.Също така грамажа на продуктите са дадени с различни мерки, затова въдете внимателни и ползвайте само един вид.
1. Сложете яйцето в мерителна кана и добавете количество вода толкова ,че да се получи :
240 мл вода ( 1 чаша ) за 500 гр
300 мл (1 1/3 чаша) за 750 гр
430 мл (1 7/8) за 1000 гр
2. Леко разбъркайте и изсипете в контейнера. Ако в упътването на вашата машина за хляб е казано, че маята трябва да се сложи първа, просто сменете реда в който вие добавяте в машината сухите и течните съставки.
3.Изсипете така брашно, че да покрива напълно водата. Сложете захар, сол и маслото в различни ъгли на формата. Направете дупка, което да не докосва водата и изспете маята.
Програма : Основен
Степен на препичане: СРЕДНО
Виж съотношението вода/брашно и пробвай смело. Ако имаш въпроси - питай, и почерпи тези дето те бъзикат сега:kissyou: