Коледни и новогодишни рецепти

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Браво, Джемма! :clap:
Как обработи бонбоните и какви точно купи?
"Слънцето" ти е много оригинална идея, благодаря!

Ами купих си от Метро маршмелоу- наполовина розово,наполовина бяло.Получи се бледо розовичка мастика. А рецептата е такава:
200 гр маршмелоу се поливат с 2 с.л лимонов сок и се слагат в микровълновата за 20-30 секунди, разбърква се с лъчицаи се прибавя постепенно 300-350 гр пудра захра.Омесва се тесто, от което могат да се оформят фигури или да се разточва за покриване на торти.

Най-после някой да издаде тайната на тази загадъчна рецепта! Благодаря ти, Джемма! :) А пробва ли да направиш цвете? Трябва ли да си много сръчен за тази работа? Може би ще спра с въпросите, когато направя пробата и разбера как се държи тази "мастика".

А това маршмелоу какво представлява? В какви разсфасовки се продава? И къде по-точно в Метро да го търся, на кои щандове?
Ей, Djemma, както винаги ни вземаш акъла!!! :yes:

4.gif

Олеле, Djemma, сега "ходих" да погледна питата ти. Не знам какво да кажа... :shock:
Май утре и пита ще правя... :D

Ето го маршмелоуто, на щанда с коледни сладкиши е, едни такива мекички, дунапренови бонбони.

Аз сега правя снежните човечета на Валя, чакам да се стегне малко сместа и започвам да ги оформям.

В Метро -Русе ги няма. :cry:
Майка ми в момента пазаруват там и не може да ги види никъде. Пратили я на щандовете с коледни сладкиши, обиколила ги няколко пъти, но нямало такива бонбонки. :(
Ама съм и аз една, какво ми става- от всичко искам да пробвам. :D

Готова съм със човечетата и елхата, която е малко ниска и трътлеста, ама се свлича надолу, не стои по-висока. :?

Честита 2006 година!
Бъдете здрави!
Много вкусни рецепти и кулинарни успехи!
Ето още една идея за питка :) [:] :wink:

pita5mw.jpg

pita18hr.jpg

Алис,

Като някакво голямо, бухнало цвете ти е питата. Блазе на твоите у дома!

Аз нямам пита, но викам да приключа празничната тема със снимка на коледния венец и на новогодишната маса. Е, последната се сетихме да я снимаме след употреба, ама здраве да е!

И наистина, ЗДРАВЕ ДА Е на всички ни през новата!

000308217-big.jpg

000308216.jpg

big_emoticone194.gif

Астрелке,

Една мнооого дълга и пълна с хубави неща година и на теб!!

За виното хайде недей да питаш, че не виждаш ли самотната чаша, останала на масата...Моята е. В началото на вечерта беше с около сантиметър по-пълна..
smilies041.gif
Така че забрави такива въпроси с повишена трудност, аз съм от онези дето им никнат едни неща на гърба...
smilies039.gif

В твоята снимка обаче има толкова много интересни неща!
Питата ти е като от приказките, нещо в нея ме кара да си мисля за играчка и усещането е много приятно. Може би заради хубавите букви. А и заради обилната захар. Така е из магазините ви, където продават сладкиши: толкова много и хубави неща в тях, но хубави по един по-истински начин, някак като курабийките от детството, а не като изкуствените бисквити по рафтовете в суперите.

Също и покривката, върху която е поставена питата е много хубава! Изглежда ръчно изработена, прилича на "Хардaнгер", но знам че и при вас има тип бродерия, много подобна на нея.

Изобщо много приятна изненада това докосване до твоя свят, нека още веднъж да пожелая мир в него през следващата година!
big_emoticone233.gif

Честита това 2006год на всички, желая много здраве и щастие, а останалото само ще дойде :wink:
Това е моята коледна трапеза......

Нелка,
съвсем правилно отгатна ,че питата е купешка:)Аз такива красоти не се наемам да правя. А ,че има тук разни сладкиши - от вкусни по-вкусни си е факт.То добре ,че ги има, иначе гостите ми само шоколадови бонбони щяха да ядат:)
Но не завиждай,когато идвате за България минете от тук и ще ги опиташ лично:)

Астрелаан,

Срам- не срам, ние така и правим:
За "по-направо" минаваме през Гърция.
............................................
big_emoticone263.gif

И все се каня да видя дали има в магазините течна (истинска) сметана, но винаги забравям. И как да не забравя, като в такива моменти гроздето и другите плодове ме интересуват далеч повече...

Честита Нова Година на всички и специални благодарности на Djemma за това че ме подтикна към кулинарни прояви - ето някои от тях на снимки

Статус
Not open for further replies.
Назад