Дида

• Началник на темата Началник на темата Дида
  • Начална дата Начална дата
Да съгласна съм did_tag, но за мястото където пита (горен ляв ъгъл) ще видите, че знаците са еднакви, а си спомням че ми направи впечатление когато разглеждах една схема в пм формат.Нека и другите да кажат своето мнение. ;)

Отворих схемата - така дадени в РМ са си точно половинка бод, не е 1/4 или 3/4...............

Когато се види на View As Stitches си излиза точно половинка бод -half stitches

Ето картинката:

Последно редактирано:
След като видях схемата от пренабора мога само да кажа според мен,че това което забелязах за тези от пм програмите, че когато е бод полу-кръст на схемата излиза точно така два еднакви знака в двата края. А и след като видях оригиналната смятма, че е точно така, защото точно там е дадено с полукръстчета да се шие. Надявам се да съм обяснила, ако не пак ще опитам. Двата знака са просто за един полукръст не за четвъртинки бодове. Ако имаш схемата в пм, пробвай как излизат различните бодове и ще се убедиш, че за полукръст знаците излизат точно така еднакви, малки в двата края.
офффф много се увлякох ама надявам се да е било от полза ;) Ако някой друг има друго мнение ще ми е интересно ;) Приятно боцкане и според мен няма никакви четвъртинки(с еднакъв цвят), които да те бавят, Става много хубава ;)

Иренка, хиляди целувки !!!!
Събрахме се групата - Галя и Вилито - разчекнахме схемите и ние също това забелязахме.
Така че шия вече втори пръст и брадичка, става още по-хубава......

Отворих схемата - така дадени в РМ са си точно половинка бод, не е 1/4 или 3/4...............

Когато се види на View As Stitches си излиза точно половинка бод -half stitches

Ето картинката:

Диде, то не било толкова трудно, само да има кой да ти покаже.......
Хиляди благодарности и целувки!!!!!

Радвам се, че всичко вече е 6 ;) сега ще чакаме следващият етап с нетърпение ;) много хубава ще стане

Да се включа и аз,полукръстче и доколкото забелязах,дано нещо не греша, 3 нишки.Майа го предпочитам в оригинална схема.Много са ясни още в ключа.Успех Диде.

До тук съм много доволна от резултата. Снимките не показват истинските цветове......
Сега включвам ютията, че отпуската ми свърши ....

Май си се мотивирала бързо да я завършиш или си включила турбото на иглата ;) все повече ми харесва и се чудя дали няма да ме запалиш и мен да си я ушия, още мъъъъничко ми остана да се навия ;)

Много добре се получава.
Ти ме изуми - такова бързо шиене............ Как го правиш, с мерак само не става............

За сега е дотук, но се каня да довърша по-късно пръстчетата....
Диде, бързината идва от цветовете на гоблена - "моите" цветове, топли и меки.....
Гобленът не е голям, 20 на 24 см. Четвъртинки има, за сега, само по робата на красавицата. Не съм стигнала до полукръстчето, шия само кръстчета.

бързо напредваш, а съм и сигурна, че като стигнеш до полукръстчетата още по-бързо ще напреднеш ;)

На косъм съм ;) остава ми ейййййй толкова мъничкоооо ;) първо да видим твоята ;) а и да си завърша започнатото

Диде зацикли ли нещо? Все влизам тайно с надеждата да видя ново етапче............ ама няма сигурно се трудиш над въртележката ;)

Дидито е на солариум,затова е зациклила.Иска да стане като тия дето ги шие:kissyou:

Назад