Дида

• Началник на темата Началник на темата Дида
  • Начална дата Начална дата
Шия, шия .....Въртележката я приключих и изпратих. Имам напредък, ще снимам и ще прикача. Исках да започна цветето, но се захванах отстрани с трите ката,че нещо ми се кривна панамата и да подравня.
Не питайте колко африканки имам на компа, за да избира дъщерята след тази коя ще е.....Подреждам си ги, оглеждам си ги.........

Щом си се приготвила за красавицата, ще отложа другите робини, няма да пращам :gipsy:

Ще чакам етап и чак тогава ............

Сега слагам едно етапче, но е от снощи. Днес започнах магнолията. Ще видим, за сега е добре.

Ммммм цветна фантазия, много ми харесват ярките цветове ;) нещо ми се губеше ;) в последно време, ама не си почивала де ;)

Иренка, смениха ми Уиндолса, сложиха ми 7-ца. Две вечери го учех, инсталирах ПМ и други такива глупости. Сега вече шия и ще показвам редовно. При този гоблен дори цветето не е бледо. Дано понапредна утре и ще кача отново. ♥♥♥

Преди време и аз се борех с инсталацията на ПМ по същата причина :D боц от тук боц от там и скоро ща я видим готова в цялата си прелест :kissyou:

Определено съм доволна и от цветето.
И да споделя - шия без гергеф, а отново съм на трета игла. Чупят се и това е.

Да не си взела и иглите на солариума ве Дидке,че се чупят така лесно:confused:

Поздравления много добре се получава гоблена:kissyou:

Включила им е турбото и те милите не могат да издържат и се чепят :D намали малко темпото :gipsy: получава се страхотно

Диде много красиво се получава:clap: , с тази скорост ще го ушиеш преди да си комплектовала следващия :kissyou:

Да ви призная нещо относно иглите - никога не съм ушивала гоблен с една игла / или поне не помня такъв случай /. Галя и една моя колежка се изумяваха как се чупят иглите и аз като счупих я запазих да видят. Галя каза, че това се получава като шия с гергеф. На този гоблен не съм допирала дори гергефа. Просто си купувам игли с шупли или нещо такова.....
Манка, то на солариум да ги донеса в Бургас, че да ги закаля тези игли. Следващата ще я снимам и ще ви покажа как се чупят от ушето. Просто както си шия и се отделя долната част, а кончето остава вдянато в ушето.

Тц-тц-тц то да не стане че имаш повече разходи за игли отколкото за конци :D За пръв път слушам за такъв проблем....

Тц-тц-тц то да не стане че имаш повече разходи за игли отколкото за конци :D За пръв път слушам за такъв проблем....

Проблем е, Юрка, и то голям .......Да ти остане ухото с конеца в ръката както си шиеш ......Да се смееш ли или да плачеш.....
Сега имам игла с топченце отпред, след два часа се огъна и тя.....

прекрасна е Диде...:clap:, ако я шиеше само с една игла нямаше да е толкова хубава твоята африканка... :kissyou:

Прекрасна е красавицата на Майя!За иглите-не знам как шиеш и се чупят ,ама моите ръждясват:),защото не шия много често.Наистина ти е проблем.Може би шиеш кръстчетата отгоре- надолу.Опитай обратно,дано ме разбереш,както гоблен бод-започва например,долу ляво,боцкаш по диагонал горе дясно ,отзад става права чертичка и после връщаш обратните бодове на кръстчето.Така избягваш напрежението в иглата като я подпираш с показалеца.В този случай си служиш основно със средния пръст като я избутваш с него.Пробвай ,дано да съм ти била полезна.Успех до края с дамата :)

dushkova , благодаря ти за съветите. По този начин шия, средният ми пръст е надупкан......Но пак ги чупя.

Назад