Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
galia69, цветята са анемонии и са грудкови.Есента ги посадих и сега на пролет изпълниха градинката с тези пъстри цветове.Могат и сега да се засаждат.Не са високи около 20-25 см .
ra4ko75,наистина люляка ухае невероятно...:loveglasses:

Най-чистосърдечно ти завиждам! Моите анемонии още спят.Миналата година също цъфнаха доста късно!

Лили, всичките ти цветя са прекрасни, а е неуписуемо богатство, че си имаш толкова голяма градина.:)

Днеска и ние излизахме на разходка сред природата и сабирахме глухарчета,ама за нашето морско свинче:shhh:

:cry::cry:Момичета помагайте че направо ми се плаче.Насях си тревна смеска и немога да го отърва от мравки.Ако някои има някаква идея да казва.

ние садихме скоро иимахме същия проблем.Майка беще взела нещо от агроаптеката като я посееш пръскаш с препарата.Ама не беше много ефикасно.Ветеринарите имат някакъв препарат води се за бълхи и кърлежи.Разрежда се и се пръскаТой повече ми помогна и не беше скъп.Абе общо взето трудна работа с тия мравки.:D:D:D

:cry::cry:Момичета помагайте че направо ми се плаче.Насях си тревна смеска и немога да го отърва от мравки.Ако някои има някаква идея да казва.

Не знам дали ще ти помогне , но аз ползвам тебешир от аптеката.Обрисувам всичко, по което се разхождат мравките.Ако им намеря дупката я запушвам с парче тебешир.Не е скъп,около 0,60 - 0,70 лв. два броя в малка кутийка. Китайски е ,но има голяма полза. Преди години имаше и руски тебешири против мравки,но изчезнаха от аптечната мрежа.Само да те предупредя,че трябва хубаво да се измиеш след употребата му.:kissyou:
Дано ти помогне.

Благодаря Ви момичета.Снощи пръскох с припорото зо кърлежи и днес сутринта нямаши нищо.Днес ще взема и тебешир.Благодаря ви още веднъж.:coffee::coffee:

Мили момичета моля ви и аз за съвет .Преди около две седмици си пресадих цветята в нова пръст която купих от магазина всички са добре с изключение на бенджамина ми :(Когато го пресаждах в корените му имаше три или четири доста охранени червея аз ги махнах заедно с пръста и му измих хубаво коренчетата и го посадих отново в същата саксия .Проблема ми с него е че започнаха да му капят листенцата сега съм в паника и не знам какво да го правя :uhhhh:

Мили момичета моля ви и аз за съвет .Преди около две седмици си пресадих цветята в нова пръст която купих от магазина всички са добре с изключение на бенджамина ми :(Когато го пресаждах в корените му имаше три или четири доста охранени червея аз ги махнах заедно с пръста и му измих хубаво коренчетата и го посадих отново в същата саксия .Проблема ми с него е че започнаха да му капят листенцата сега съм в паника и не знам какво да го правя :uhhhh:

Според мен се притесняваш неоснователно:-|Аз също така правя,когато го имам този проблем с дадено цвете.Относно листата-те капят защото в момента цветето леко боледува,но това ще премине скоро.

Не се тревожи! Наистина цветето боледува при тази процедура.Пръскай му листата да се овлажняват .Ще се оправи.
А момичетата от София- посети ли някоя от вас Ботаническата градина с цветното изложение?Било е много красиво!

Не се притеснявай. И при мен беше се получило така , поокапват малко листата, малко му се скапва вида, но до месец ще се оправи. И при мен помогна мокренето на листата .

Бенджамините не обичат да им се сменя мястото,теченията.Те също вияят отрицателно.

?

Момичета, кажете дали трябва да сменя саксията на тази роза, защото вече почва да увисва:confused: Преди 2-3 месеца беше "бебе", прехвърлих я в тази саксия и дори не вярвах че ще се прихване.А пък и коренчетата са 3- двете са тъмен цвят, а другото по-светъл.

Статус
Not open for further replies.
Назад