Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Чудесна орхидея :clap:
Полагаш ли някакви специални грижи.Моята вече прецъфтя.Кога ще цъфне отнаво незнам.Май са доста капризнички .Нека дълго да ти цъфти и да радва окото :kissyou:

Чудесна орхидея :clap:
Полагаш ли някакви специални грижи.Моята вече прецъфтя.Кога ще цъфне отнава незнам.Май са доста капризнички .Нека дълго да ти цъфти и да радва окото :kissyou:

Те, орхидеите като цяло искат по-специални грижи от другите цветя - не се поливат, а се потапят във вода, но да не се покрива сърцевината на листата, за около 10 мин. и след това се оставят да се отцедят; не трябва да са на течение; не трябва да са изложени на много слънчев прозорец; листата им от време на време да се пръскат с вода; листа не се отстраняват само ако не са на цяло изсъхнали; в помещението, където се отглеждат температурата не трябва да спада под 20 градуса. И след всичките тези грижи пак може нещо да се обърка и да не цъфнат скоро. По принцип след като увяхнат всички цветове клонката се подрязва на 2 възелчета височина и след около 2 месеца трябва да се появи нова цъфтяща клонка, но всичко е относително. Пожелавам ти късмет с твоята орхидея.:blueflow:

Малко цветя за любителите-първата и втора снимки са от Солун, там терасите са като градини.Дори дръвчета има в контейнери.Следващите снимки са от Мелник

Палмата е пред църквата Св София, но там палмите са нещо нормално по улиците-Солун

Днес се отвори първият цвят за сезона на водната ми лииля.И малко рози от моя двор.

Днес се отвори първият цвят за сезона на водната ми лииля.И малко рози от моя двор.
Браво за прекрасните цветя. Звам колко грижи и обич искат .:clap::clap::clap:
Би ли разказала повече за водната лилия? Виждала съм я само в природата, в блатото на Малък Преславец. Как я отглеждаш в домашни условия? И каква вода и слагаш? Май много въпроси имам:kissyou:

Диде, въпросите са нормални.Аз гледам лилията втора година и все още търся отговори на някои въпроси.Не се гледа трудно.Купих я миналата година -корен от един цветарски магазин.Купих и най-гоемия леген ,който видях да се продава по магазините.Държа я от ранна пролет до късна есен,почти до зима, на двора на силно слънце.Наливам вода от чешмата.Като се замърси ,просто я сменям.Нищо повече.Сега се опитвам да оформя нещо около легена,за да изглежда по-приятно.Моя приятелка си гледа на терасата в апартамента.

Диде, въпросите са нормални.Аз гледам лилията втора година и все още търся отговори на някои въпроси.Не се гледа трудно.Купих я миналата година -корен от един цветарски магазин.Купих и най-гоемия леген ,който видях да се продава по магазините.Държа я от ранна пролет до късна есен,почти до зима, на двора на силно слънце.Наливам вода от чешмата.Като се замърси ,просто я сменям.Нищо повече.Сега се опитвам да оформя нещо около легена,за да изглежда по-приятно.Моя приятелка си гледа на терасата в апартамента.

Благодаря ти за отговора. :kissyou:
Обаче това с легена ме шашка....:kissyou: Аз си мислех,че водните лилии могат да живеят само в блата и езера.:greeneye:
Още веднъж - поздравления!!!:clap:

lari ,поздравления за водната лилия-много е нежна и красива:clap:
И да те попитам на дъното на легена нещо ми тъмнее,това почва ли е?:confused:Как сменяш водата без да се размъти?Май много въпроси получи,но ми е интересно?:kissyou:

На дъното няма нищо.Може да е сянка.Самото цвете е в саксия и с нея е във водата.Водата сменям като извадя саксията ,изливам легена и пълня с чиста.Преди това го мия.Отнема много по-малко време от колкото изглежда.А моя позната има в двора си нещо като езеро, но дъното не е облицовано.И понеже е дълбоко-там зимуват и не им сменя водата.А моята зимува в.приземието на студено, с вода само колкото да е мокро дъното на съда.Тогава я местя със саксията в малък съд.

Привет на любителите на цветя :kissyou:
Ако някой отглежда жасмин в домашни условия да ми даде съвети и препоръки за отглеждането.До сега не съм се грижила за тази красота.

за пръв път виждам такова цвете до дома в комшиите има жасмин но той е на двора на оградата и не е такъв мирише прекрасно на твоя листенцата са му като на восъчето и много е хубав

Zdrave, твоето цвете се казва стефанотис - много популярно в Гърция. Иска да е на място, където има много светлина, но не на пряко слънце, да не го засушаваш съвсем, наторяване поне веднъж в месеца. Сега лятото можеш да го извадиш и навън, но е от цветята, които не обичат много да им сменят местата.
Успех в отглеждането!

Здраве, и моята информация е същата-за да цъфти, иска наторяване.Да не се преполива и да е на светло.Моя позната го гледа на остъклено стълбище без ярка светлина-увила го е като лиана до където стига и е много красиво като нацъфти.

Благодаря за съветите :kissyou:
сега съм му отредила място на един източен прозорец и няма да го местя , дано му хареса там.Красиви цветове има наистина.

Боже, каква красота , просто останах без думи.С нетърпение очаквах да ги покажеш.Направо ми взе акъла :clap:

Статус
Not open for further replies.
Назад