От кухнята на Джемма

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
:hello: Аз направих миналата седмица 4 яйца за проба. Като започнах да беля на масата едно, мъж ми както си ядеше и подскочи да гледа и опули очи, като видя какво се показва отвътре.
Наистина станаха много красиви, събрах очите на съседите, дето ходихме у тях на гости. А не отнемат и много време :shock:

аз - половин кубче на Маги. Като разтворих и желатина, прецедих заради дребните зелени нещица :D :D - и Джемма така е писала.

pep-4o :thumbup: Това с мъжо ти много ме разсмя. Наистина са лесни за правене, а очите на гостите са -като на мъжа ти. :D
Миналата година използвах агнешки бульон,но тази ще е от кубче.

Djemma каза:
pep-4o :thumbup: Това с мъжо ти много ме разсмя.

Ами така си беше! Дори поиска човека да си носи за работа да направи същия номер, но не пратих, че ме достраша да не се отпусне желатина до там - има 1час път.

Джемма, друго искам да те питам - ако е с бульон от кости, няма ли да се желира сам - без помощта на желатина? Имам пред вид силен бульон от нещо с кости де :?: :!: :?:

Djemma, впечатлиха ме сладките "Гнезда на оси" или както там се казват. Откъде се намират формичките за тях и дали могат да се заменят с нещо друго?

Ами формичките са от Чехия, не са български. Мисля си, че можеш да замениш с някоя по-малка чашка за ликьор, но трябва добре да се наръсва с пудра захар, за да излизат, иначе ще залепнат по чашката. Формичката се отваря и се вадят лесно.

:?: Относно желираните яйца .Не можах да разбера къде се слага желираният бульон и останалите продукти.Може би в сурово яице на което е пробит отвор ?

Ето до момента моите козунаци.Една голяма и една малка плетеница се пекат. И едно тесто втасва. :D

Ето готови са и двете плитки. Малката е с портокалови корички и стафиди, а голямата е 2 плитки със стафиди, 2 с какао и 2 с орехи и канела.

:shock: :shock: Джема козунаците ти станали страхотни :!: Днес направих твоите желирани яйца.Какъв е резултата ще видим утре.

Почивах,защото хлебопекарната меси вместо мен. :D
Ето другия козунак, малко стана крив :? И кранча.

Статус
Not open for further replies.
Назад