От кухнята на Джемма

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Като гледам само какви вкусотии готви Джема и се облизвам като куче пред колбасарница и разглобих вратата на хладилника да зяпам вътре,но само си повтарям,че съм на диета.Мисля ,че ще я спра до понеделник поне. :clap: :clap: :clap: На Джема.Тя ме вдъхновява за кулинарни подвизи

Заповядайте всички, момичета. Дружно да изядем всичко.А диетата и аз мисля определено да я спирам за 2-3 дена. Вече много ми се ядеееее.Е, след Великден ако не пиша, да знаете,че съм в болницата от преяждане. :D

Джемма,всичко е много красиво,сигурно е и вкусно! :yes:
Имам въпрос-каква е глазурата върху кексчетата и козуначетата,а украсата отгоре-звездички и т.н.?Благодаря предварително!

Момичета омръзна ми да съм на диета.По-добре дебел и сит отколкото слаб зъл и гладен .Да става каквото ще почвам вече козунаците ,че не мога да се въздържа пък каквото ще да става.От понеделник ще му мисля за гладуването.

Христос воскресе !

Ванче,глазурата е белтък, няколко капки лимонов сок и пудра захар. А украсата са захарни звездички, купих ги от сладкарската борса.

Първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ...БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!!
Джемма, моляте дай ми точните пропорции за козунака, който си месила в машината. От вчера и аз се сдобих с това чудо на техниката и днес за Великден реших да го прабвам...И днес опекох първият си хляб.../използвах рецептата на книжката/..но за мое очудване хляба от вън опечен от вътре СУРОВ :( и СЕ ЧУДЕХ КАК ще улучвам дозите при месене, като до сега съм месила, докато поема брашно... :cry:

Честито за придобивката,каква марка е? Козунака, който месих е Чешки козунак от natalyna, тук има такава тема. Цяла доза меся в машината. Защо така е останал суров? Ако пак се появи този проблем, следващия път пробвай като свърши програмата да пуснеш за 10-ина минути програма Печене. И пробвай хляба с дървен шиш дали се изпича след удълженото време на печене. При мен няма такъв проблем, всичко се изпича идеално.Желая ти успех.

А ето го моя шоколадов заек, от новата форма, която си бях купила неотдавна. :D Малкия само подскача около него нетърпеливо,амаазне давам даго разчупва, довечера ще дойдат кумците с двете си деца, тогава заедно и дружно ще си го поделят. :D

Ужассссс....днес направих малък хляб с типово брашно....ами той стана още по-гаден :cry: :cry: :cry: ...Машината си я купих от Блла....clatronic..бялата....Дали не бъркам с маята нещо?? Когато слагате от обикновенната мая...преди това оставяте ли я да шупне, или я натрошавате направо вътре в казанчето?? Охх...трябва да си оправяпроблема...искам да я ползвам рационално за всичко!! С такъв голям мерак си я купих :( :(

Не се отчайвай. Може да е от маята, по принцип тези машини са пригодени за работа със суха мая, но някои постигат добър резултат и със свежа. Аз използвам само суха, на д-р Йоткер. 1 пак е 7 гр и е за 500 гр брашно. Опитай със суха. За Клатроника не съм чувала много мнения, едно беше негативно. За типовия хляб нали използва съответната програма? Защото тя е по-дълга отколкото за белия- има предварително подгряване и по-дълго втасване.

Джемма..мля те да ме извиниш за досаждането, ама пак ще питам :( Смятам да направя кекса който е тука във форума.За него чета,че се използава мая...?? Аз за първи път срещам да се ползва мая за кексове,а не бакпулвер?? Сега отново меся хляб в машината и след това ще докладвам за резултата....и ако и този е трагичен...не знам,какво да правя. :cry:

Djemma,заекьт есупер.
С какьв шоколад го направи?Моите ги правих с шоколадов кувертюр.но нямат льскавина.Много исках да направя и с бял кувертюр но не можах да го стопя на водна баня

Venci, keksyt s maq stawa hubaw, ne se pritesnqwaj za maqta.

Blagodarq, che haresahte zaeka mi kuh e otwytre.

bambina i twoite sa mnogo gotini. Az go prawih sys sladkarski kuvertjur.

Nqmam kirilica, izvinqvajte.

Djemma, сега гледам фокачата с кашкавал и мисля да я пробвам скоро, но не мога да разбера защо тестото се разделя на две? Едно върху друго ли се слагат, нещо посипва ли се помежду им или просто се налагат двете части една в/у друга? Или се правят две отделни "фокачи"?

Статус
Not open for further replies.
Назад