От кухнята на Джемма

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
:yes: Знам какво е това напрежение в края на годината :!: Хубавото е, че идва и за теб ваканция :!: Аз вече и се наслаждавам,както казваш ти повече от учениците :!:
Утре отивам само на годишния съвет :!: [:]

о, ти си щастливка, свършили сте вече.Учите до 15 сигурно. Ние на 30 ще имаме предварителен съвет и на 4 юли официален. Абе на 30-ти е ужас. Сутринта в 8давамебележниците, в 10 дипломите и свидетелствата. В 12 е съвета. След това трябва една по една всяка класна да си предаде картоните на директорката. Ама тя нашата е заядлива много и докато не върне всяка класна поне по 2 пъти не приема картони. Колкото и да са в ред, все ще намери кое да не и хареса. Така,че отиде до 18 часа предаването на делата. :D

:D Разсмя ме :!: Това за директорката :!: При мен такава е зам.директорката :!: :wink:

О, във всяко едно училище май има по един такъв бисер.

Djemma,рецептата за "мързеливия тутманик "е страхотна!! :yes: :yes: :yes: :yes: Благодаря ти за нея от името на семейството ми :!: :!: Току що хапнаха една тавичка ,даже не успях да го снимам :!: :!: :!:

Djemma, може ли малко любопитство - кое е това семейство Koenig (с изварената торта)?

Не, няма мазнина,диетичен е. Обаче е вкусен. :yes:

Семейството не знам кое е. Рецептата е взета от руски форум и там, жената, която я дава пише , че я има от това семейство. Лично не го познавам. :D

Преди малко забърках пак едно тесто с извара ( нещо на извара ме избива последно време)

Там, от където си копирах рецептата пише, че автор е д-р Йоткер. Казва се лъжливо тесто с мая.

500 гр извара
3 яйца
1 ч.ч олио
1 ч.ч захар
3 бакпулвера
1 ванилия
700гр брашно

Меси се тесто и се използва за различни сладки изделия както тестото с мая. Хареса ми, вкусно е. Аз изпържих малко бухтички и другото го направих на пирог с ягодово сладко.

За солени плънки тестото е следното:

150 гр. извара
6 с. л. пр. мляко
6 с. л. олио
1 ч.л сол
300 гр. брашно
1 бакпулвер

1151776971891.jpg

1151777022141.jpg

1151777186969.jpg

Днес коекрката ми Дейза става на 2 г и направих такава торта- Кофичка с цветя.
Блатът е пандишпан, кремът е карамелен пудинг на д-р Йоткер, отгоре- сметана.

1152199924891.jpg

Джема ,както винаги си на висота.Страхотна торта !!! :yes: Нали ще ни осветлиш за рецептата :wink:
Кучето да ти е живо и здраво! :gipsy:

Ч.Р.Д. на кокерката!!! Да прави по-малко поразии. [:] [:] [:] [:]
А,кокерката опита ли от тортата :?: :?: :?: :?:

А, за нея имаше тортичка с хляб и пастетче. :D

А иначе тортата е обикновена. 5 яйца, 1 ч захар, 1,5 ч брашно, ванилия 1 бакпулвер. Кремът е от 1 л мляко, 1 чаша захар и 2 пак пудинг Карамел на д-р Йоткер, отгоре е сметана.

Джема браво за тортата .С вафлички ли е облепена от страни или така ми изглежда

Да ти е живо и здраво кученцето!!

А тортата,както вече писах е направо невероятна!!!!

Джема, страшна си на идеи, как ти ги ражда главата , незнам.
Страхотна торта :!: :!: :!:

Да, тортата е с вафлички отстрани. А идеята я видях в интернет, не е моя. :oops:

Джема,
Поздравления, много ми хареса тортата за рожденния ден на вашата кокерка.
Идеята е невероятна :!:

Статус
Not open for further replies.
Назад