Моите "картинки"

• Началник на темата Началник на темата m_rija
  • Начална дата Начална дата
Браво, Мария, страхотна си! Аз също се каня да му направя калъф за телефона още от лятото, но ще му избродирам един скейтбордист. Само дето още не мога да си представя как точно да го оформя, пък и все не ми остава време. Би ли споделила как направи твоя, че нещо не ми се отваря снимката да го видя по-отблизо. :kissyou::kissyou::kissyou:

Най-сетне успях :D
Последните четири дни шия само "снеговалеж". Скоро няма да избера нещо с толкова френски възли, а бях хвърлила око на Gracious Era на Dimensions. Важното е , че го довърших , макар и след Коледа , а и имам доста време до другата, за да реша как да го рамкирам.

Много е хубав.Аз пък си признавам,че тъй и не мога да схвана от описанието в схемите на Дименшънс как се прави френски възел!Ще помагаш ли?

Мария, просто е невероятен! Браво, такава слабост ми е на мене този гоблен :) Нещо много нежно и детско има в него. Снежинките наистина са изнервящи, но пък Грациозната ера сам по себе си е лесен гоблен, така че не се отказвай. Накрая все ще отделиш малко време за френските възли :kissyou:

Наистина ВЪЗДЕЙСТВАЩ е!!!:loveglasses: И така празничен!!!:clap: Ще си имаш истинско бижу следващата Коледа!!!:kissyou:

Станал е много хубав! :clap:До другата Коледа все ще решиш как да го рамкираш:D:kissyou:

Страхотен е наистина! Наскоро го гледах в ибей, но е много скъп. Твоя не отстъпва на оригинала-много ми харесва! :kissyou:

Страхотно се е получило , браво на майсторката :kissyou:
не е тук мястото , но бих помолила за схемата , ако е удобно разбирасе.

ООООО прекрасен гоблен.Може да е отекчително с толкова френски възелчета но пък става прекрасно.:clap:

Благодаря ви за прекрасните думи, момичета! Радвам се че и вие харесахте гоблена :kissyou:
А сега да покажа един експеримент с вълна и яйца от стирофом
Останах доволна от резултата като за първи опит

:?: :confused: Голямо чудене падна:D как си правила тези бодове, не съм виждала такива яйца . Първо бродираш върху вълната и после обвиваш яйцето ли?
:clap:Много ти се радвам, че вечно пробваш нещо ново и различно!

Е вълната с какво си я залепила за яйцата? И наистина тия бодове отгоре след прикрепването ли си ги правила или преди това, че и на мене ми стана интересно. Иначе идеята е много оригинална! :clap::kissyou:

ata, mandol, благодаря ! :kissyou:
Техниката е много, много проста и лесна за изпълнение. Първо обвивам яйцата в няколко слоя влакна ,"наскубани" от гранката вълна , като се старая посоката на пореднотото влакно да е под ъгъл спрямо предишното. Получава се нещо като рехава вълнена топка, която вкарвам внимателно, за да не се разместят влакната в стар скъсан чорапогащник и завързвам възел колкото си може по близо до яйцето. След това изпрах този "гирлянд" в пералнята на 50 градуса и центрофуга на максимални обороти ( на моята пералня те са 1200 , но предполагам че и при по ниски ще стане) . Излязоха идеално оформени и почти сухи яйца. Само на едно яйце се беше разместила вълната и имаше малко бяло петънце, но ще го ремонтирам при следваща партида.
Снощи след като бяха изсъхнали идеално, реших да пробвам да ги доукрася с нещо и набродирах отгоре тези завъртулки - просто трябва да не се стяга много конеца върху вълната, за да изглежда горе-долу добре.
На мен не ми се е получило много това със стягането, но все пак не изглеждат зле...:idea:

Мария, гоблена ти е невероятен, приказен. Яйцата са много оригинални и те, виждала съм подобни с бродиран филц отгоре, но твоите ми харесват повече, много идейно е твоето хрумване да ги доизбродираш. Страшна си :clap::clap::clap:

Възхищавам се на нещата, които правиш.Щастлива съм че имам няколко от тях.Пожелавам ти много вдъхновение и реализирани идеи.

Назад