Yolinka, чудесен избор! Чакам с нетърпение етап!
Eveline, добре дошла в редиците на любителите на ГК. Браво за избора, а от това, което си показала съм възхитена. Много равно шиеш. Дай моля те малко информация, от кога го шиеш, на каква панама, с какъв бод (май е кръстче).
Unknown_lady, моята организация е съвсем различна от тази, която е описана в руските сайтове. Не ползвам органайзер. Конците си съм поставила в малки найлонови торбички, на които съм залепила знаците. Смесените също са в торбички. Всеки знак си има торбичка с необходимото чиле (чилета, ако са смесени). Режа чилето на дължина, която е удобна за мене. Направила съм си една кутия, разделена на 20, или повече гнезда, във всяко от които поставям по 10 бр. торбички. Гнездата са подредени по реда на ключа, който е даден към схемата (от 1до 10, от 11 до 20 ит.н.), отделно за единичните, отделно за смесените цветове. Отделно съм си поставила листовете с ключа в един джоб А3 и когато шия някой знак първо поглеждам в ключа, виждам в коя група е (ако е от 1 до 10 го търся в първото гнездо, ако е от 21 до 30 - в третото и т.н.) Вадя групата от 10 торбички и лесно намирам необходимия. Така съм свикнала, че вече визуално знам почти всички знаци къде се намират в схемата на ключа. Така е по-лесно, особено при смесените знаци - не ги търсиш отделно, та да ги смесваш. Но пък може би изисква по-голям разход на конци, защото във всяка торбичка имаш необходимото чиле. Не съм съпоставяла разхода, защото така, или иначе останалите конци пак ще ги използвам за друг гоблен. Стана дълго обяснение, но дано съм обяснила понятно.