Яни, много е красива Рила, нали? А и ти успяваш да уловиш красивото. Не съм ходила до Мальовица, но надявам се и това ще стане.
Преди по малко от месец ходихме до Словакия. Целта ни бяха високите Татри. От Татранска Ломница се качихме до връх Ломницки щит до който се ходи само с лифт, т.е. лифтовете са 2. Може да се качиш с първия лифт, а може и пеша.Ние направихме второто. Лифта с който се ходи до върха е само 1 и си купуваш билети по разписание. Събират се в него 15 души прави. Пътуванетос лифта е10 мин в една посока.Известно време се движи не много наклонено, а като наближи скалата се движеше почти като асансьор вертикално. Гледката и от него, и пос ле от върха не мога да опиша, каквито и снимки да кача. Казват че природата е алпийска, не съм ходила в Алпите, не мога да преценя.
Стигахме до Закопане - Полша, Братислава от където ходихме до Виена и на връщане минахме през Будапеща.
Не можах да се впечатля от Будапеща, макар че е красив град, може би защото го посетихме след Виена. Там несъмнено има много какво да се види. Хареса ми.
Но душата и сърцето ми останаха при красотите на върха.
За сега съм качила малко снички от Пратера
http://snimka.bg/album.php?album_id=59927&photo=3
На снимката сме с дъщеря ми. Когато имам време ще кача и други снимки.