Пътувания,екскурзии,места за туризъм

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Съжалявам.Не са ми качествени снимките. Хубавите снимки не са от моя фотоапарат и не е коректно да ги кача в снимка.бг. Трябва да се пробвам дали ще мога да качвам снимки във форума и да покажа някои от тях.

Скарлет, моят мъж ми е обещал да сбъдне мечтата ми и през пролетта да ме заведе във Виена. Искам съвет - ти с коя туристичека агенция пътува и доволна ли си?:confused:

atinqnka ,поздравления за екскурзията из Родопите.
Планина с много чар,уют и гостоприемни хора.
Радвам се ,че ни показа снимки.

Здравейте всички с влечение към пътуването! :)

Една от моите най-силни страсти е ходенето и броденето из планините, вече заобикаляйки хижите отдалече и използвайки предимно палатка. До скоро само из родните планини, но напоследък, поради липса на нови интересни места пораждащи адреналин, започнахме опознаване и на чуждите баири, начело с Алпите.
Имам хиляди снимки, съпруга ми е фотограф, но не е по силите ми да ги кача всичките. Открай време започнах да слагам някои на http://ethnomusic.multiply.com с цел да не ги изпращам на купища хора и да им задръствам пощите :)
Така че, ако сте любопитни може да видите частица от моите пътешествия, които се състоят всяка събота и неделя, всеки празник и почивен ден.
На ваше разположение съм за всякакви въпроси! :)

Бъдете здрави и пътешествайте колкото може повече!

Билка

Здравей Билка!С удоволствие ще разгледам снимките.
Радвам се ,че има и други любители на пътешествията.:kissyou:

Здравей Билка!С удоволствие ще разгледам снимките.
Радвам се ,че има и други любители на пътешествията.:kissyou:

:kissyou:
Така ще разберете още по-добре колко малко време ми остава за бродиране извън работния ден, пътуванията и срещите с приятели. Да не кажа николко.... Но това, знам, е всеобщ проблем ;)

Снимките са много хубави, т.е местата които си посетила и снимките.
Ако въпроса за Виена е бил към мен а не към Скарлет, то ние се самоорганизираме /1 автобус хора които обичат планината и пътешествията -2 души се занимават основно с организирането/ и съчетаваме туризъм и екскурзия.Тази година беше вр.Ломницки щит и посещение на Кошице, Закопане,Братислава,Виена и Будапеща.

Много време не съм писала в тази тема.Днес намерих малко време и реших да пусна малко снимки от едно пътуване.С такива пейзажи се сблъскахме отправяйки се към полите на Родопите.

Сигурно ви е интересно къде точно сме се запътили...Има една местност наречена-Шарапаните.Намира се в Източните Родопи.

От с.Хасковски минерални бани има асфалтов път до х.Аида.Забележителност са Шарапаните-останки от тракийско време.За тях се предполага, че са били тракийски винарници. Те представляват скални вдлъбнатини /котли/ с наклонено дъно и съединителни канали /улеи/.

Оставихме колата до хижата.Тя се намира в местността Мечковец. Тръгнахме да изкачваме върха .То си беше по скоро разходка .Пролетните цветя бяха осеяли полянките и радваха погледа ни .Имаше и много поточета....Върхът беше достигнат неусетно след около половин час ./860м.н.в./Панорамата е неочаквана .....и доста впечатляваща...

Доста време ще ми отнеме да ви разкажа за най-дългото ни пътуване.В края на септември тръгнахме да обиколим някои от забележителностите в северозападна България.Първо спряхме в Ботевград.В центъра се намира Часовниковата кула.
Кулата била построена на прокарания нов военно-стратегически път София-Арабаконак-Русе със средства на хазната.Различава се коренно от други съществуващи в България кули със своя бароков характер и елементи. От прозорчето в горната част на кулата се е подавала човешка фигура при всяко биене на камбаната.
Построена е 1866г.​

Не губихме много време ,защото път ни чакаше...
Село Скравена е разположено в Ботевградската котловина, на 3 километра северно от Ботевград.В центъра на селото е костницата на Ботевите четници. В нея се намират черепите на 10 от четниците от четата на Хр.Ботев

Пътуването ни продължи ...и започнаха не след дълго да се редят такива гледки....

Назад