Пътувания,екскурзии,места за туризъм

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Благодаря lari! Много обичам да обикалям планините, но съм все още начинаеща. Засега съм ходила само в Странджа, района около Троян и Рибарица.

Това са чудесни места, но аз там не съм била.Познавам ги от разкази и снимки.Лично моите възможностиза ходене са по-скромни, но хижите над Карлово съм посетила.Другите членове на семейството обикалят Рила, Пирин и стигнаха до Алпите.

Благородно Ви завиждам, че имате сили и желание да обикаляте планините, аз за съжаление съм абсолютен домошар - никой не е в състояние да ме накара да изляза от къщи в раница на гърба

Много обичам да се разхождам в планината.Когато се прибера от поход, се чуствам отпочинала,освежена и събрала сили за следващата седмица. Моят съпруг не обича тези походи и района на Белоградчик си го обикалям сама с децата.

Какво ли стана с екскурзията на Люси, дали се върна от Италия! Много съм любопитна да и чуя мнението!!!

Люси пише че към края на месеца ще се върне.Но ти защо не ни покажеш нещо от Италия ;) ние тук сме много любопитни.

Да мога да покажа много и то ще ви очарова, но мога и да кажа много което ще ви разочарова. За съжаление тук не са с много хубаво мнение за българите. Това исках да разбера от Люси,как е била посрешната и какво отношение са имали към нея , че като разберат че сме екстракомунитари неискам да говоря....

Върнах се, момичета ! :kissyou:
Много ми липсвахте и отвреме навреме като ми попадаше комп в ръцете влизах да видя какво става в любимия ми форум! :kissyou:
Аз съм само очарована от Италия - разочарования нямаше, дори напротив ! Видяното надмина очакванията ми! Прекрасна страна , с много слънчеви и отзивчиви хора, много неща ни направиха впечатление, но ако трябва да пиша - ще излезе цял пътепис! Качила съм първите снимки ето тук http://lucy1.multiply.com/photos/album/571 , още не са подредени по градове, но ще познаете повечето места! Обиколихме почти всичко, минахме през Верона, Венеция, Падуа, Болоня, Флоренция, Пиза, Рим, Неапол, Помпей, Соренто, Амалфи и накрая от Бари си взехме ферито за Игуменица и през Гърция - право тук! :D Много мога да ви разказвам за атмосферата в различните градове, които посетихме, за културните забележителности няма смисъл да ви надувам главите - всички знаете за какви красоти става дума ... Още всичко е много прясно в главата ми, може би като направя филмите и погледна отстрани и от дистанция на нашата авантюра / защото цялото пътуване си беше точно авантюра/ ще мога по ясно да си откроя важните неща, но засега съжалението , че нямахме още десетина дни надделява и ми е много , много криво, че не успяхме да видим почти нищо от източното крайбрежие ...:(
Представа си нямате как всяка сутрин ви бях благодарна, за милите думи, с които ме изпратихте и ми пожелахте хубаво време и Бог да ни пази! Защото времето беше страхотно - слънце, слънце и пак слънце! Имаше и вятър, но щом не ни застигнаха порои и снегове - всичко е наред! Да знаете, че късмета беше с нас през цялото време / дори една глоба от 55 евро ни я опростиха !/ и аз тайничко си знаех , че няма начин всичко да не завърши добре!
alunagalia , не знам в коя част на Италия се намираш, но следващия път непременно ще мина да се видим и да пием по кафе!
Целувки на всички, ако имате въпроси - питайте, защото на мен ще ми е по-лесно да ви разказвам конкретни неща, а сега се заемам с разпращане на схеми, че бая ме чакат! :kissyou:

ДОБРЕ ДОШЛА,МНОГО СЕ РАДВАМ ,ЧЕ ВСИЧКО Е МИНАЛО ДОБРЕ , ЧЕ СИ ОЧАРОВАНА ОТ ИТАЛИЯ И ЧЕ ВЕЧЕ СИ СРЕД НАС :kissyou: :kissyou: :kissyou:

прекрасни места си посетила. навярно са те въодушивили и са те изпълнили с много позитивна енергия и положителни емоции. а как беше пътуването с ферибота до игуменица?

Наистина сме заредени с много емоции, а пътуването с ферибота беше много спокойно - за наш късмет, защото предишните дни морето е било доста бурно и ни разказваха, че на носилки са ги сваляли в Гърция :) При нас беше гладко като стъкло, пътувахме 9 часа през нощта и си спахме спокойно :) За първи път се качваме на фери, което прилича по-скоро на голям лайнер - беше на 10 етажа, 4 от които бяха пътнически, а останалите товарни. Нямаше почти никакви пътници - само ние тримата, още един българин от Търново, две студентчета англичани с раниците на гърба и о, трима много колоритни нашенци - простаци от всякъде, заради които ни беше срам да говорим на български! Като изключим изпълненията на мутрите - пътуването мина леко и приятно:D

Luky Радвам се че си с такива впечатления и zялото пътуване е било радост за теб!!! Италия е .....прекрасна:hehe: -e със слабо звучене.Аз живея в Castelammare di stabia. Намира се в провинция на Наполи- наоколо е Помпей Соренто Позитанo - една приказка е този град. На мрето сам и се виждат с просто око островите Капри и Иския.
Тук има и голям корабостроителен завод и правят кораби за /crociera/ туристически пътувания. Голям спектакъл е . Но от болшинството хора сам отвратена. Аз все пак живея тук и се сблъсквам с ежедневните проблеми, като цяло сме дискриминирани заради произхода си.:zippie: Но това е друга тема!
За кухнята сам сигурна че имаш особено мнение- тя е различна в различните зони и е sacra -свещенна. Там рецептата е закон. Тук е зоната която е с една от най добрите кухни. В пицариите като ти приготвят пица гледаш един спектакъл. Абе знаят да се хранят. Май трябва да отворим една подтема за италия.
Аз скоро ще се местя в Торино но това място ще остане на почитно място в сърцето ми. Обещавам и аз да си подредя снимките и да ви ги предоставя!:kiss:

Ами че аз съм била на една ръка разстояние от теб! :kissyou: Две нощи изкарахме в Помпей, ходихме и да Соренто и до Амалфи, а в Скафати имах възможността да видя как действат карабиниерите на живо! В Дойче банк един тип се завъртя около мен докато теглех пари и за секунди беше прибран в един коридор за справка - направо си ме спасиха от обир! Но иначе и на мен най-ми допадна тази част от Италия - не вярвах като ми разправяха, че хората там си пеят просто ей така, но го видях докато пазарувахме в един супер - момичето, което подреждаше един щанд си запя с цяло гърло ... :D И пицата ми хареса най-много там на юг, а за Лимончелото нямам думи ! Знам че районът е прочут с чери-доматите си и страхотните си лимони ! Опитахме и някакъв сладкиш с лимоните, а за тук си донесох бурканче сладко - жената от хотела ни го подари на тръгване! Иначе за отношението им - бяха много мили и добри с нас, но все пак ние сме туристи , днес ни има, утре ни няма ... Видях, че е доста по-евтино от Рим или от Сев.Италия, но сигурно е нормално.
Късмет в Торино! До там не успяхме да отидем, но съм сигурна че ще сте добре! :kissyou:

А щом сте били в Амалфи сигурно сте посетили и Ветри сул маре там е много хубаво има фабрика за керамични изделия и пра вят страхотни неща. Целия град е като музей на керамиката , но изделия със собствен уникален стил.

Ето и няколко снимки от Ветри сул маре -фабриката е доста интересна но имам само тази снимка която е убиец за фотографа ама все се вижда нещо

И макар, че навън е слънце,малко снежна красота.Рила, която някой иска да унищожи.

Днес водих моите ученици на екскурзия до местността Беглик Таш ,близо до бившата резиденция "Перла" на няколко километра от Приморско.Там през 2003 година е открито древнотракийско светилище, което се определя като най-ранното, открито досега тракийско мегалитно светилище в югоизточна Тракия и по Черноморското крайбрежие.Свързва се с култа към плодородието, Богинята - Майка и Oрфическото посвещение и обезсмъртяване на Хероя.:idea:

Светилището се състои се от централна част и два кръга от по-малки структури около нея с обща площ около 6 дка. Големите скални късове са частично обработени от човешка ръка и монтирани на място, а каменните плочи и блокове са подредени в уникално форми. В плоските скали са изсечени каменни кръгове, вани и "Маркови стъпки".Жилищната сграда и култовите огнища допълват доказателставата за човешка дейност тук.
Ето няколко снимки и горещо препоръчвам на всеки,който има възможност идвайки на море да се отбие до там!

:):) Втората снимка е от Лабиринта- Символ на влизането в подземния свят!

Назад